Azi, 2 horror-uri clasice : The Birds si Poltergeist!

free image hostfree image host

Stiles White si Juliet Snowden, scenaristi noului thriller Knowing au vorbit despre viitoarele remake-uri ale celebrelor The Birds, al lui Alfred Hitchcock si Poltergeist, produs de Steven Spielberg.

“Referitor la The Birds, poti lua conceptul de pasari care innebunesc si il poti introduce in numeroase situatii. Ne-am dorit sa ne intoarcem la materialul original din care s-a si pelicula, pentru ca nu vrei sa incerci sa refaci un film de Hitchcock. Dar nuvela originala, scrisa de Daphne du Maurier, ne-a oferit foarte mult material interesant. Alfred Hitchcock a folosit-o ca punct de plecare, dar a spus o poveste putin diferita de aceasta.” a declarat Snowden.

“Am facut si noi acelasi lucru si ne-am indreptat atentia catre materialul original in loc sa analizam filmul rezultat. In final, veti avea parte de o poveste din zilele noastre despre ce s-ar intampla daca un astfel de fenomen cu pasari s-ar produce din nou. Am incercat sa evitam situatiile de genul – aceasta persoana va interpreta rolul lui Tippi Hedren – sau – recunosc acest moment!”

The Birds este regizat de Martin Campbell (Casino Royale) si se zvoneste ca Naomi Watts si George Clooney vor avea rolurile principale.

Despre Poltergeist, aceasta a declarat : “Poltergeist a fost un film vital pentru noi, a fost ca vechea masina clasica a tatalui tau, pe care o tinea cu grija in garaj si pe care nu aveai voie sa o atingi,” a declarat White. “Este o comoara care trebuie pretuita. Noi consieram ca prin Poltergeist primim cheile masinii, asa ca vom fi foarte atenti mai departe!”

Cei doi nu dau detalii despre povestea remake-ului, dar ne dezvaluie urmatoarea informatie : “Poltergeist a fost imaginea familiei din acel an – 1982 – si vom realiza noul film reimaginandu-ne acest gand : “Cum arata familia americana acum?”.

Eu sunt mare fan al seriei Poltergeist, dar nu ma incanta ideea de remake. Este vorba despre filme clasice, mult prea valoroase ca sa fie folosita tema lor pentru nereusitele filme horror de acum.