Pedro Almodóvar si muza sa, frumoasa actrita Penelope Cruz, vor lucra din nou impreuna la Madres Paralelas, o noua drama cu care cineastul spaniol se intoarce la subiectul sau preferat, un model creativ care l-a facut celebru in ultimii 30 de ani – maternitatea.

Madres Paralelas este un proiect pe care Almodóvar l-a dezvoltat in timp. Cu toate acestea, cele trei luni de carantina din Spania i-au permis sa termine scenariul filmului, care spune povestea a doua mame care nasc in aceeasi zi. Ne vor fi prezentati apoi, in paralel, primii doi ani ai copiilor si felul in care cele doua mame decid sa ii creasca, a declarat Almodóvar agentiei de presa spaniola EFE.

Noua drama va intra in pre-productie in octombrie, urmand a incepe filmarile in februarie 2021, la Madrid; aceasta va fi filmata in totalitate in spaniola. Agustín Almodóvar, fratele regizorului si producatorul filmului, a anuntat ca se doreste ca Madres Paralelas sa aiba premiera in cinematografe la finalulul anului viitor.

Incepand cu Women on the Verge a Nervous Breakdown (1988), pentru Almodóvar materinitatea a reprezentat o forta creativa dominanta in creatiile sale, in special in Todo sobre mi madre/ All About My Mother (1999), castigator al Premiului Oscar pentru cel mai bun film strain si genialul Volver (2006).

Distribuit in S.U.A. de Sony Pictures Classics si vandut international de FilmNation, Pain and Glory, ultimul film al cineastului spaniol, a avut incasari domestice de 4,6 milioane $ si 32,1 milioane $ la box office-ul international. A avut premiera in cinematografele din 6 de tari, incluzand multe teritorii din Asia, a declarat Agustin Almodóvar.

Filmarile la The Human Voice, adaptarea piesei dintr-un act al lui Jean Cocteau – scurtmetrajul lui Pedro Almodóvar si prima sa creatie in limba engleza (avand-o in distributie pe Tilda Swinton), vor incepe in doua saptamani.