Caravana Metropolis – Cinema in aer liber se intoarce in Piata Sfatului din Brasov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distinctii importante la festivaluri de film internationale prestigioase. Acestea vor putea fi urmarite intre 21 si 26 septembrie 2021, de la ora 20:00, in spatiul de proiectie amenajat in centrul Brasovului. Intrarea la proiectii este libera.

Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis – Cinema in aer liber ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi in Selectia Oficiala – program care in fiecare an reuneste cele mai apreciate filme lansate in ultimul an, laureate la BAFTA, Berlin, Venetia sau la Premiile Oscar.

Programul de la Brasov este:

21 septembrie, 20:00 – ANOTHER ROUND/ Inca un rand (regia: Thomas Vinterberg, cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, N15, 115 minute, comedie, drama, Danemarca, Suedia), castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain, nominalizat la Globurile de aur, castigator al premiului BAFTA pentru Cel mai bun film in limba straina si cu 3 nominalizari BAFTA pentru Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor.
Sinopsis: Patru prieteni, cu totii profesori la liceu, decid sa puna in practica teoria unui psiholog norvegian conform careia oamenii s-ar fi nascut cu un deficit de alcool in sange si ca un consum moderat ne deschide mintile, ne face mai creativi si mai relaxati. Fiecare dintre ei accepta provocarea cu o rigoare aproape stiintifica, sperand ca le va face viata mai buna. Desi, la inceput, rezultatele sunt incurajatoare, situatia scapa rapid de sub control.

22 septembrie, 20:00 – UNDINE (regia: Christian Petzold, cu: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, AP12, 91 minute, drama, dragoste, Germania, Franta), castigator al Ursului de Argint pentru cea mai buna actrita si al Premiului FIPRESCI la Berlinale in 2020 si al Premiului pentru Cea mai buna actrita la European Film Awards.
Sinopsis: Undine lucreaza in Berlin ca istoric si ghid. Are un mic apartament in Alexanderplatz, este licentiata in istorie si lucreaza ca freelancer. Dar viata ei in orasul modern ascunde un secret ce are la baza un mit stravechi: daca omul pe care il iubeste o tradeaza, trebuie sa il ucida si sa se intoarca in apele din care se trage. Atunci cand iubitul ei Johannes o paraseste pentru o alta femeie, Undine crede ca nu are de ales, pana cand il intalneste pe Christoph, un scafandru industrial, de care se indragosteste in mod neasteptat.

23 septembrie, 20:00 – ADEVARUL / LA VERITE (regia: Hirokazu Koreeda, cu: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, AP12, 106 minute, drama, Franta, Japonia), film in competitie la Festivalul de Film de la Venetia in 2019.
Sinopsis: The Truth spune povestea unei dive ce are parte de toata iubirea si admiratia barbatilor, dar care are o relatie complicata cu propria fiica. Atunci cand Fabienne (Catherine Deneuve) isi publica memoriile, Lumir (Juliette Binoche) se intoarce de la New York la Paris impreuna cu sotul (Ethan Hawke) si copilul sau. Intalnirea dintre mama si fiica devine rapid o confruntare: adevaruri ascunse si resentimente nedeclarate ies la suprafata.

24 septembrie, 19:00, cei mai mici spectatori ai Caravanei Metropolis – Cinema in aer liber vor putea asista la Spectacolul Teo Magic Show cu actorul Costin Teodorescu, alias Teo, un om de spectacol prin excelenta si un magician cu experienta sutelor de show-uri in ultimii 10 ani

ora 20:00 – TRADUCATORII / LES TRADUCTEURS (regia: Régis Roinsard, cu: Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Olga Kurylenko, N15, 105 minute, mister, thriller, Franta, Belgia), film in competitie la Festivalul de Film de la Venetia in 2019.

Sinopsis: Izolati intr-un buncar de lux, fara posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, noua traducatori se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes international. Atunci cand primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet si un hacker anunta ca dezvaluie si restul daca nu i se plateste o suma colosala, o intrebare obsedanta bantuie grupul: de unde s-au scurs informatiile?

25 septembrie, 19:00, Atelierul de musicoterapie sustinut de Metoda Totem include activitati de musicoterapie, training si dezvoltare personala, educatie nonformala si promoveaza concepte precum educatia emotionala, leadership-ul, atitudinea nediscriminatorie, toleranta, lucrul in echipa, fairplay-ul, spiritul civic si comunitar, prin utilizarea instrumentelor de percutie de origine amerindiana, africana si asiatica impreuna cu metafora ca element central in activitatile desfasurate.

20:00 – ALI(E)NARE / FALLING (regia: Viggo Mortensen, cu: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Sverrir Gudnason, N15, 112 minute, drama, UK), film in competitie la European Film Awards si castigator al Premiului pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la San Sebastian si al Outstanding Achievement in Picture Editing – Feature Film, Directors Guild of Canada, 2020.
Sinopsis: Debutul in regie al cunoscutului actor Viggo Mortensen aduce pe ecrane povestea a doua generatii ce nu pot exista una fara alta: tata si fiu, trecut si prezent, rani deschise si moduri diferite de a vedea viata. John (Viggo Mortensen) locuieste cu partenerul sau Eric si fiica lor adoptiva in sudul Californiei. Atunci cand batranul sau tata Willis (Lance Henriksen) vine in Los Angeles, cele doua lumi diferite ale acestora se intrepatrund. Intre conflict si acceptare, cu situatii amuzante sau crunte, vietile lor nu mai pot continua in acelasi ritm.

26 septembrie, 20:00 – CUIBUL / THE NEST (regia: Sean Durkin, cu: Jude Law, Carrie Coon, N15, 107 minute, drama romantica, UK, Canada), castigator al Critics Award, Grand Special Prize, Revelations Prize, Deauville Film Festival, 2020.
Sinopsis: Rory este un antreprenor ambitios care isi aduce sotia americana si copiii in tara lui de origine, Anglia, pentru a explora noi oportunitati de afaceri. Dupa ce isi abandoneaza linistitul camin din suburbiile americane, familia este aruncata in nebunia anilor ’80 din Marea Britanie, iar noua lor viata prea scumpa intr-un conac englezesc ameninta sa le destrame familia.

Evenimentul isi propune sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor si urmareste sa atraga publicul larg catre filmele de autor.

Intrarea este gratuita, in limita locurilor disponibile, in conditii de pandemie. De aceea, accesul in spatiul de eveniment se face cu respectarea masurilor in vigoare, de protectie impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2 si este conditionat de efectuarea triajului observational, dar si de prezentarea unuia dintre urmatoarele documente: dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2, care sa releve faptul ca au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada ca persoanele care doresc sa participe la eveniment se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.