De cateva saptamani bune incerc sa scriu un post luuuung cu recomandari TV. Adica vreau sa va prezint ofertele zilnice ale televiziunilor din Romania privind productiile artistice. Si sper sa fac asta in fiecare saptamana 😀

O sa incep cu aceasta seara!

free image host Sambata, 13 septembrie 2008, la ora 22.45, Televiziunea Romana ne aduce pe micul ecran un film extraordinar! The Green Mile / Culoarul mortii reprezinta adaptarea romanului cu acelasi nume scris de Stephen King. Tom Hanks joaca aici rolul gardianului sef Paul, care se ocupa de acei detinuti care au primit pedeapsa capitala. Unul dintre acestia este John Coffey, un negru urias, foarte bland si timid, dar care a fost gasit vinovat de violarea si uciderea a doua fetite. Paul descopera curand ca John are puteri miraculoase si poate poate lua durerea cu o simpla atingere de mana. Si devine convins ca detinutul este nevinovat.

Filmul este atat de emotionant, povestea este minunata (doar este vorba despre o carte a maestrului), iar prestatia actorilor nu va fi trecuta cu vederea. Daca nu ati vazut acest film, desi sper ca nu mai sunteti multi in cazul asta, ce mai asteptati???

free image host

Antena 1, ora 23.00  – Johnny Mnemonic

Pentru fanii filmelor SF, filmul de la ora 23 al Antenei 1este Johnny Mnemonic. Actiunea se petrece, desigur, in viitor, Keanu Reeves este un curier profesionist care incearca din rasputeri sa isi recapete memoria, pe care a pierdut-o in interes de serviciu.

Filmul nu este rau, doar vechi, pe care cred ca l-a vazut mai toata lumea. Se pare ca televiziunile romanesti inca nu au aflat asta 😛

free image host

Filmul serii de pe Pro Tv este Romeo Must Die. Acesta reprezinta inca o varianta a piesei Romeo si Julieta, transpusa in acest caz in lumea artelor martiale.

Jet Li este un fost politist din Hong Kong care vine in America pentru a afla cauza mortii fratelui lui, sef al unui clan mafiot asiatic. Acesta a fost omorat de un mafiot dintr-o banda afro-americana condusa de Isaak O’Day.

Personajul interpretat de Li porneste in cautarea vinovatilor si ajunge sa se indragosteasca de Trish, fiica lui O’Day, interpretata de regretata Aaliyah.

free image host

Pro Cinema, ora 23.15 – Balada pentru Jack si Rose

Aceasta drama psihologica se petrece in 1986, pe o insula din Coasta de Est a Americii ; personajele principale sunt Jack si fiica lui de 16 ani, Rose. Barbatul, interpreta de talentatul Daniel-Day Lewis, isi tine fiica departe de restul lumii si o educa acasa.

Lumea speciala creata de cei doi este pe cale sa se schimbe, din cauza transformarilor ulterioare : venirea noului lor vecin, Marty si invitatia pe care Jack o face iubitei sale de a locui alaturi de ei. De vazut!

Daca aveti chef de un film romanesc, B1 ne aduce Faimosul paparazzo, in care joaca actori foarte talentati precum Gheorghe Dinica sau Marcel Iures! Drama psihologica, cu accente politice, de incercat!

free image host

National Tv, ora 22.00 – Killing me softly

Acest thriller spune povestea lui Alice, un designer de software, care se casatoreste cu un strain, Adam, pe care l-a cunoscut recent pe strazile Londrei, dupa o relatie scurta si torida. alice isi da curand seama ca nu stie aproape nimic despre proaspatul ei sot ; mai mult, cateva biletele si telefoane misterioase tulbura si mai mult relatia dintre cei doi. aceasta afla ca iubita a lui Adam a murit in conditii misterioase.

Imi amintesc ca am vazut parti din acest film pe HBO, unde a fost difuzat de nenumarate ori, si parea un thriller interesant. De vazut!

Va continua!