Ieri am avut ocazia sa vad Easy Virtue, o comedie foarte neobisnuita! Ma bucur ca inca exista filme care reusesc sa ma uimeasca si in care finalul este chiar imprevizibil. Easy Virtue se bazeaza pe o piesa din 1925, semnata de Noel Coward, care la doar 26 de ani era considerat cel mai bine platit autor al vremii. In ecranizarea din 2008, rolurile principale sunt interpretate de Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas si Colin Firth.

Photobucket

John Whittaker, un tanar englez si Larita, o americana fermecatoare, se indragostesc subit in sudul Frantei si se casatoresc la fel de repede. Ei pleaca apoi in Anglia, pentru ca Larita sa-si cunoasca noua familie. Intre timp, la castelul familiei Whittaker, mama si surorile lui John sunt socate de veste si sunt nerabdatoare sa o cunoasca pe sotia dragului lor John. Intalnirea nora/soacra nu este tocmai placuta, in primul rand pentru ca Larita este americana! Diferenta dintre cele doua culturi, cat si refuzul Doamnei Whittaker de a o accepta pe sotia fiului ei creeaza niste situatii foarte amuzante, care nu vor avea insa consecinte fericite.

Photobucket

La inceput, John si Larita se inteleg foarte bine, in ciuda atmosferei incarcate din casa si sunt fericiti. Ea incearca sa le faca pe plac celorlalte femei si el ii ia apararea ori de cate ori sotia lui este criticata de acestea. Tatal lui John este singurul de partea Laritei, pentru ca este si el un fel de intrus in propria casa. John se intalneste cu Sarah Hurst, prietena lui din copilarie care, spre deosebire de alte personaje de acest gen din comedii, o place in mod sincer pe Larita. Sarah nu incearca in niciun moment sa flirteze cu John, sa il intrebe de ce s-a casatorit atat de repede ; ea se comporta demn, ca o adevarata prietena. Mi-a placut mult acest personaj!

Photobucket

Distributia este foarte bine aleasa. Nu am crezut ca protagonista va face un rol atat de bun! Este primul film in care am vazut-o pe actrita Jessica Biel. Kristin Scott Thomas este soacra aristocrata perfecta care, spre deosebire de alte comedii, nu isi schimba in niciun moment comportamentul. Ben Barnes nu mi s-a parut impresionant, credeam ca va fi mult mai dragut… Eh, si personajul a fost de vina, care se purta uneori ca un baiatel slab si indecis! Colin Firth a fost superb, ca de obicei! Este un barbat atat de fermecator 😀

Photobucket

Finalul m-a surprins. Este foarte trist daca stai sa te gandesti cum stateau lucrurile la inceputul filmului, la sacrificiul ei final si la ultimele lucruri pe care i le spune lui John. Larita este o femeie foarte curajoasa, rationala, care stie ce are de facut pentru ca toti sa fie fericiti [in primul rand barbatul pe care il iubeste atat de mult]. In plus, in aceasta comedie romantica nu gasim cliseul D. si Dna. Whittaker [seniori] se impaca si se reindragostesc. Interesant, desi nu prea mi-a placut partea asta din final.

Trailer-ul filmului :

Easy Virtue este regizat de australianul Stephan Elliott si poate fi vizionat inca de saptamana trecuta in cinematografele din Romania. Eu il recomand, pentru ca este distractiv, emotionant, iar actorii fac o treaba excelenta! Este perfect pentru o zi de weekend 🙂

* My rating – 8 ♣