Regizorul James McTeigue [V for Vendetta, Ninja Assassin] a stat de vorba cu Sci-Fi Wire despre noul sau proiect, The Raven. Filmul ne povesteste ce s-ar fi intamplat daca un criminal in serie l-ar fi provocat pe poetul Edgar Allan Poe sa rezolve crimele inspirate din operele celui din urma.

free image host

McTeigue a enumerat cateva povesti clasice scrise de Poe ce vor inspira sangeroasele crime din film: The Raven, Tell-Tale Heart, Premature Burial, Murders in the Rue Morgue si The Cask of Amontillado. “Va fi o combinatie intre filmul Se7en si o serie de povesti scrise de Poe. Actiunea este plasata in 1850, in Baltimore si vom crea acest oras prin prisma lui Poe. Povestile acestuia vor aparea in film,” a declarat regizorul, adaugand ca va folosi si aspecte din viata personala a scriitorului.

In privinta distributiei, James McTeigue cauta un actor care sa il interpreteze pe Edgar Allan Poe la 40 de ani. Acesta nu se gandeste la George Clooney sau Brad Pitt insa: “Nu, nu cred ca ei reprezinta alegerea corecta. Clooney si Pitt sunt actori foarte buni, dar nu sunt oamenii potriviti pentru viziunea mea”.

Filmarile ar trebui sa inceapa anul viitor. “Am inceput deja sa caut locatiile initiale pentru film. Sunt in mijlocul alcatuirii distributiei si sper ca lucrurile sa inceapa la mijlocul lui martie,” ne dezvaluie McTeigue.