Somewhere, noul film al regizoarei Sofia Coppola, a castigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia din acest an, cu unanimitate de voturi din partea juriului! Acestia l-au numit “un portret al Los Angeles-ului de azi”

Sofia Coppola a declarat ca filmul se bazeaza in parte pe amintirile sale din calatoriile pe care le facea in copilarie alaturi de tatal ei, faimosul regizor Francis Ford Coppola. Nu a fost primul film al regizoarei de 39 de ani proiectat la cinematograful Lido din Venetia: in 2003 – Lost in Translation, care i-a adus ulterior Oscar-ul Sofiei Coppola pentru cel mai bun scenariu. [Fun fact: Cea mai mare parte a actiunii amelor filme se petrece in camere de hotel].

Leul de Argint – pentru cel mai bun regizor – i-a revenit lui Alex de la Iglesia, pentru drama sa despre razboiul civil francez Balada triste de trompeta/A Sad Trumpet Ballad. Essential Killing, regizat de Jerzy Skolimowski, a luat Premiul Special al juriului, iar protagonistul filmului [Vincent Gallo] a primit Coppa Volpi pentru cel mai bun actor! Ariane Labed a castigat Premiul Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita [pentru rolul ei din Attenberg].

Iglesia a castigat si Premiul pentru cel mai bun scenariu, iar Majority, filmul reizorului turc de 35 de ani Seren Yuce a primit Premiul Venice Days Lion of the Future. 20 Cigarettes [scris si regizat de Aureliano Amadei] a castigat Premiul Jurnalistilor Italieni de Film.

Mila Kunis, care joaca alaturi de Natalie Portman in Black Swan, a primit Mastroianni Prize pentru cea mai buna noua actrita dintr-un film proiectat la cinematograful Lido. Kunis si Portman sunt doua balerine rivale in filmul lui Darren Aronofsky, acesta avand premiera pe 1 septembrie, in deschiderea Festivalului.