Gata, au trecut si Premiile Oscar din acest an, cele mai multe fiind destul de previzibile. Nu mi s-a parut o editie memorabila, desi m-am bucurat foarte mult cand Argo a castigat Oscar-ul pentru cel mai bun film al anului!

Discursurile lui Ben Affleck ma emotioneaza mereu, in primul rand pentru ca sunt foarte naturale, sincere, simple si el este vizibil coplesit si onorat 🙂 Este fumos cum un actor foarte talentat si celebru ca Affleck devine in timp un regizor serios si profesionist, care reuseste sa faca filme din ce in ce mai bune [chiar nu stiu care mi-a placut mai mult, The Town sau Argo]. Puteti citi despre reactia lui post Oscar aici.

Cat despre Premiile Oscar 2013 pentru actor/actrita, Jennifer Lawrence si Daniel Day-Lewis nu s-au numarat printre preferatii mei; bineinteles ca Daniel Day-Lewis este un actor desavarsit, castigand toate premiile posibile pentru acest rol, dar eu am tinut pana in ultimul moment cu Denzel Washington si cu rolul sau excelent din Flight, un film care m-a impresionat peste masura! Silver Linings Playbook mi s-a aprut o drama buna, Bradley Cooper fiind extrem de convingator in rolul principal masculin dificil din film; culmea, singura care nu m-a impresionat deloc a fost Jennifer Lawrence, probabil din cauza rolului prea exagerat pentru gustul meu.

Nu am nici cea mai mica intentie de a vedea Les Misérables, deoarece nu-mi plac deloc musical-urile. Nici Life of Pi nu m-a atras, desi s-ar putea sa il vad totusi in viitorul apropiat. Cum Ben Affleck nu a fost nominalizat la categoria cel mai bun regizor, ma bucur ca Ang Lee a obtinut Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Un alt Pemiu Oscar care m-a bucurat mult a fost cel pentru scenariu original, castigat de genialul Tarantino!

Skyfall mi-a placut foarte mult, chiar a fost un film de actiune impresionant, cu o coloana sonora de exceptie. Ma refer aici, evident, la Adele, care a castigat aseara un Premiu Oscar pentru melodia Skyfall, scrisa de ea si Paul Epworth!

Gazda celei de-a 85-a editii a Premiilor Oscar a fost Seth MacFarlane (Family Guy) si, desi eu am citit foarte multe cronici negative legate de prestatia acestuia, a fost un prezentator bun, destul de cuminte si haios.