Image and video hosting by TinyPicEverest, noul film plin de actiune si dramatism al regizorului islandez Baltasar Kormákur (2 Guns, Contraband) va deschide Festivalul de Film de la Venetia din 2015.

Cea de-a 72-a editia a Festivalului va debuta miercuri, 2 septembrie 2015, la Venetia si va dura pana pe 12 septembrie. Everest se afla in afara Competitiei si va avea premiera in Sala Grande.

Filmul spune povestea adevarata a 2 expeditii separate de cucerire a celui mai inalt munte din lume, care i-au fortat pe participanti sa isi testeze limitele la extrema, fiind surprinsi de unul din cele mai cumplite viscole din istorie. Alpinistii au avut de înfruntat obstacole incredibile, iar pasiunea si obsesia lor de o viata – aceea de a cuceri Everestul – a devenit o lupta contracronometru pentru supravietuire.

Scris de William Nicholson (Gladiator) si Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire), filmul se bucura de o distributie impresionanta: Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Keira Knightley si Jake Gyllenhaal.

Trailer-ul filmului:

Everest este produs de Working Title Films si va avea premiera in Romania pe 18 septembrie 2015!