Dupa Gangs Of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island si The Wolf Of Wall Street, Leonardo DiCaprio si Martin Scorsese si-au ales urmatorul proiect cinematografic comun: Devil In The White City, un nou thriller scris de Billy Ray (State of Play, Captain Phillips).

Image and video hosting by TinyPic

Acesta este un rol pe care DiCaprio il vaneaza de mult timp; Paramount tocmai a finalizat achizitia drepturilor de ecranizare a romanului scris de Erik Larson, The Devil In The White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America. A avut loc o licitatie agresiva intre 5 mari studiouri, Paramount, Universal si Fox fiind cele care s-au luptat cel mai aprig pentru carte. In final, primul a obtinut un pachet de exceptie: o poveste adevarata care iti da fiori pe sina spinarii, excelentul DiCaprio si Martin Scorsese!

Image and video hosting by TinyPicLeonardo DiCaprio va juca rolul celui mai prolific criminal in serie din istoria orasului Chicago, echivalentul lui Hannibal Lecter din secolul 19. Dr. H. H. Holmes a fost un criminal in serie inteligent, siret si extrem de sangeros, care a facut intre 27-200 de victime in 1893, cand Chicago era gazda lui World’s Fair. In acea perioada, Holmes a construit Hotelul The World’s Fair, un loc mai fatal decat Bates Motel, in special pentru tinerele singure. Sociopatul isi folosea sarmul si viclenia pentru a-si atrage victimele in locul care a devenit cunoscut ca un “castel al crimei” – incluzand o camera de gazare, un crematoriu si o masa de disectie, unde Holmes isi omora victimele si vindea parti ale cadavrelor pentru studii medicale si stiintifice.

Urmatorul film in care il putem vedea pe DiCaprio este The Revenant, regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu pentru New Regency si Fox. Scenaristul Billy Ray a scris The Ballad Of Richard Jewell, un alt film produs de Appian Way, compania de productie a lui Leonardo DiCaprio si Jennifer Davisson, in care celebrul actor va juca alaturi de Jonah Hill. Ray a scris si regizat thriller-ul The Secret In Their Eyes, pe care STX Entertainment il va lansa pe 20 noiembrie 2015.

Filmul va avea premiera in Romania pe 30 octombrie 2015!