Show Me a Hero este o noua miniserie HBO scrisa de David Simon si William F. Zorzi (The Wire), regizata de Paul Haggis (Crash). Oscar Isaac, Catherine Keener, Jim Belushi, Terry Kinney, Michael Stahl-David si Winona Ryder fac parte din distributie.

Image and video hosting by TinyPic

Bazat pe cartea de non-fictiune cu acelasi nume, scrisa de Lisa Belkin, Show Me a Hero spune povestea celui mai tanar primar dintr-un oras mediu american, care ajunge in centrul unei controverse rasiale dupa ce primeste ordin judecatoresc care ii cere sa construiasca un numar mic de adaposturi publice in cartierele albe ale zonei. Incercarea sa de a face acest lucru imparte orasul in mai multe tabere, paralizeaza conducerea municipala si, in cele din urma, ii distruge viitorul politic.

Trailer:

Primele doua parti ale miniseriei vor avea premiera la HBO duminică, 16 august, urmand ca urmatoarele doua parti sa fie difuzate duminica, 23 august, iar ultimele doua pe 30 august 2015. Producatorii executivi ai miniseriei sunt Nina K. Noble, Gail Mutrux si William F. Zorzi Jr.

Pentru David Simon, Show Me a Hero marchează al cincilea proiect pentru HBO; acesta a declarat: “Povestea ma atrage nu numai ca istorie politica, ci si pentru ca problema ridicata in Yonkers in 1987 e aceeasi cu care ne confruntam in prezent. Oare noi toti, albi, negri sau maro, traim aceeasi portie a aceleiasi experiente nationale? Sau visul american este de fapt altceva?”