Image and video hosting by TinyPicHBO pregateste o noua drama scrisa si regizata de Alex Gibney – castigator al Premiului Oscar pentru documentarul sau Taxi to the Dark Side, care o va avea ca protagonista pe Laura Dern.

Noul serial, fara nume inca, spune povestea unui medic psihiatru (Laura Dern) care este desemnat de instanta sa determine daca condamantii la moarte sunt sanatosi din punct de vedere mintal pentru a fi omorati de stat. Alex Gibney va fi si producatorul executiv, alaturi de Dern si Jayme Lemons (Enlightened). Robert Kealing, un reporter de investigatii si pe domeniul dreptului penal, va fi un consultant al show-ului.

Acesta este primul serial creat de Alex Gibney, care este unul dintre cei mai cunoscuti documentaristi din ultimii zece ani, cu productii precum Enron: the Smartest Guys in the Room, Taxi to the Dark Side si, cel mai recent, Steve Jobs: The Man In The Machine.Image and video hosting by TinyPic

La HBO, el a realizat documentarele Going Clear: Scientology and the Prison of Belief si Sinatra: All or Nothing at All; Gibney a mai abordat subiectul condamanatilor la moarte in documentarul CNN Death Row Stories.

Laura Dern a avut colaborari de succes cu postul de televiziune, castigand Globuri de Aur si fiind nominalizata la Premiile Emmy pentru rolurile din comedia Enlightened, filmul Recount si viitoare miniserie [fenomen] Big Little Lies.

“I am thrilled to be embarking on this dramatic journey with Laura and Jayme. It’s an opportunity to shine a light on a dark and brutal corner of our justice system with a series of illuminating conversations that explore the best and worst of what it means to be human,” a declarat Alex Gibney.