Cinepolitica – cinci zile de film politic la Bucuresti!

FeImage and video hosting by TinyPicstivalul International de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrala si de Est dedicat filmului politic, revine intre 18 si 22 aprilie, la Bucuresti.

Dedicat filmelor cu tematica predominant politica, lungmetraje, filme de fictiune sau documentare, reunite sub sloganul „Not so politically correct”, festivalul Cinepolitica va avea loc la Cinema Elvire Popescu si Institutul Balassi din Bucuresti.

Dupa un an plin de evenimente majore, de la testele nucleare efectuate de Coreea de Nord sau fenomenul fake-news la scandalul Weinstein sau iesirea Statelor Unite din Acordul de la Paris, Cinepolitica revine cu cea de-a saptea editie, unde spectatorii vor putea vedea cele mai noi si puternice filme politice sau vor participa la dezbateri care puncteaza subiectele fierbinti ale momentului.

Cred ca o tematica comuna in programul de anul acesta ar fi “scheletul din dulap”, ocultarea, revelarea si asumarea vinovatiei in cazul unor “molime” cronice ale civilizatiei umane. Vom prezenta filme si informatii care nu mai sunt expuse in “strada”, ci ascunse adanc, de-a lungul timpului, in memoria individuala”, spune Marius Copel, selectionerul festivalului.

Organizat de Asociatia Cultura si Imagine, Festivalul International de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţionala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC) si de Universitatea Nationala de Arte (UNArte). Evenimentul este finantat de Centrul National al Cinematografiei (CNC).

Pagina festivalului: www.cinepolitica.ro
Facebook: http://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival