Decembrie este cu siguranta luna mea preferata din an si, din fericire, perioada sarbatorilor este plina de evenimente mega dragute in Bucuresti!

O sa incep cu Dichisar de Iarna – Cel mai mare targ de handmade si design din Bucuresti, care se intampla pe 8 si 9 decembrie, la Impact Hub Bucuresti.

Evenimentele Dichisar sunt showcase-uri periodice de creatie romaneasca. Organizate de Breslo in spirit urban si alternativ, sunt create pentru a da publicului iubitor de frumos ocazia de a-si cunoaste creatorii preferati intr-un loc fun si relaxat.

Contruite in spirit fun si accesibil pentru a permite accesul la design de calitate, fara elitismul asociat in mod uzual cu zona de creativitate romaneasca.

Incepand din 2018, este cel mai mare targ de design si handmade din Bucureşti, gazduind creatiile a peste 90 de expozanti la fiecare editie.

?Locatie si program: Impact Hub Bucuresti din Timpuri Noi Square, Cladirea 2, etajul 1, de la 10:00 la 20:00.
?Bilete: 10 LEI, disponibile la intrare
?Pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/1113615792135574/

Siii, pe langa faptul ca Dichisar este un eveniment la care ma duc cu drag la (aproape) fiecare editie, la aceasta ma veti putea intalni la standul prietenilor mei buni de la Mokko Atelier, #CuInimaLaPurtător 😀 ♥

  • Targul Cartierului Creativ. De Craciun.

Pe 5 decembrie insa, la Institute are loc Targul Cartierului Creativ. De Craciun. Puteti face cadouri celor dragi obiecte de ceramica semnate de Madalina Teler (De Ceramica), bijuterii ale Monei Vulpoiu (UTOPIC by Mona Vulpoiu) sau semnate de Carla Szabo, carti de la Libraria Humanitas de la Cişmigiu. Va mai asteapta cu surprize MORMI, Atelier Simplus, AFMF, Bianca Popp si Eva’s Flowers.

Muzica va fi asigurata de Pure Indie Records, cu o selectie din biblioteca lor de vinyluri.

De asemenea, Asociatia Young Initiative le sare in ajutor copiilor institutionalizati din sectorul 4 si aduce la targ un cos special unde puteti lasa cadouri de Craciun pentru acestia. Haine, carti, jucarii, dulciuri ambalate neperisabile, practic orice lucru care aduce bucurie unui copil cu varsta intre 4 si 18 ani este binevenit. Obiectele pot fi noi, cat si folosite, insa curate si intr-o stare buna.

? Locatie si program: Institute, The Café (Str. stirbei Voda 104-106), de la 12:00 la 22:00.
? Pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/350681812356138/

  • Christmas CONCEPT #3 – targ cu design, vintage, gourmet si bio cosmetics

La plimbare pe Calea Victoriei, luminitele s-au aprins si orasul miroase a scortisoara, vin fiert si lemn dulce. Este timpul sa daruiesti ceva ce tie ti-ar placea sa primesti. Ideile bune schimba orasul, asa ca timp de doua zile un palat din centrul orasului se va transforma intr-un spatiu cu cadouri creative.

89 decembrie 2018, de la 11:00 – 19:00 – doua zile de shopping inspirat, mii de cadouri de care sa te bucuri. Sa cauti, sa alegi, sa daruiesti. Un palat care prinde viata doua zile, de la “a fost odata” la ce-i acum, de la vremuri istorice la timpuri contemporane. Un spatiu in care designul vestimentar, accesoriile, bijuteriile si design de obiect se intalnesc cu o selectie de vintage autentic, gourmet si bio cosmetics.

?designeri si colectionari, bunatati pentru oameni mari si minunatii pentru cei mici, de la gourmet sau sugar free candies la cosmetice bio si lucruri atent mestesugite, in armonie cu natura.
?Locatia: Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35)
?Pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/264022734308580
?Bilet intrare: 15 lei

  • Tandreturi si Fineturi – Targ pentru minte si suflet

Duminica, 9 decembrie (11:00-17.00), suntem invitati intr-o casa de patrimoniu din vechiul Bucuresti, pe strada Baratiei 33 (exact in spatele magazinului Cocor) la Tandreturi si Fineturi. Ne vom delecta mintea si sufletul alegand cadouri, dintre cartile noastre cu mari discounturi, muzica de toate genurile, arome speciale de ceai si cafea, produse naturale , remedii vindecatoare, esente si aromaterapie, cristale, bijuterii si design decorativ – toate fiind creatiile unor designeri si artisti, selectati cu mare grija.

Asteapta sa fie descoperite produse variate si originale, create cu bucurie si gust de artizani entuziasti: bijuterii, cristale, uleiuri esentiale, remedii si terapii alternative, cosmetice naturale si sapunuri cu parfumuri florale, dulceturi savuroase si dulciuri ispititoare.

Iti vei aminti de serile lungi de iarna din familie, savurand varietati de cafea prelucrata si prajita artizanal sau descoperind noi gusturi si arome extraordinare de ceai, ascultand muzica inspirata si intalnind oameni frumosi ce rasfoiesc carti sau se bucura de lucirile unui cristal.

Carti. Muzica. Cafea. Ceai. Produse naturale. Design autentic Atmosfera calda si primitoare. Prieteni noi si vechi.

?Intrarea este libera.
?Pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/600239670393709/

  • Haggle & Sell – Winter Edition

Tot pe 9 decembrie are loc si Haggle – un alt fel de Yard Sale, cu un concept unic, ce imbraca un targ clasic in haine de social party, unde nu exista preturi fixe sau fete triste, locul de unde pleci nu doar cu haine misto dar si cu prieteni noi, cunostinte and good vibes.

Haine, accesorii, incaltaminte si alte cate si mai cate, stranse in timp si depozitate, insa odata cu venirea sezonului rece scoase la lumina de prin dulapuri. Momentul acela cand iti dai seama ca ai mormane de lucruri, dar ca nimic nu te mai reprezinta, si ajungi sa porti aceleasi 3 tinute iar si iar.

Vrei sa scapi de haine, sau vrei sa iti improspatezi garderoba? Hai la Haggle&Sale Winter Edition, locul unde le poti face pe ambele cu succes!

Regula generala ramane aceeasi, negocierea. Aici nu exista preturi fixe sau inaccessible asa ca nu-ti ramane decat sa te targuiesti ca-n bazar.

Daca ai pe acasa haine, incaltaminte sau accesorii din sezoanele trecute dar care sunt inca de actualitate, musai sa fie in stare foarte buna sau chiar noi, si vrei sa fi de partea targovetilor, trimite un mail la adresa Yearhaggle@gmail.com pentru detalii.

? Locatie: BEAT Bar Umanist, strada Vasile Lascar, nr. 29
? Intrarea pentru vizitatori este libera, iar spatiul este foarte prietenos cu copiii.

  • Christmas Maker Fair 2018

Cel mai prietenos targ de Craciun din oras reuneste designeri, makeri si artizani romani, creatori de obiect si de bunatati sanatoase la MATER, biblioteca de materiale. Alaturi de obiecte si delicii, se pregatesc ateliere interactive si surprize, care condimenteaza experienta.

?Intrare libera
?Program: 1416 decembrie 2018
Vineri – 16:00 – 21:00
Sambata – 10:00 – 21:00
Duminica  – 10:00 – 18:00
?Locatie: MATER este situat pe Splaiul Unirii nr. 160, la cateva minute de condus de la Piata Unirii, se poate ajunge cu metroul pana la statia Timpuri Noi sau cu RATB linia 133
?Pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/290417568471648

Christmas Maker Fair este organizat si gazduit de:

• MATER – prima biblioteca de materiale din Romania si Europa de Sud-Est.
• Nod makerspace – centru comunitar creativ de dimensiuni mari din Romania care a transformat un fost complex industrial de pe Splaiul Dambovitei in spatii antreprenoriale pentru co-working, evenimente, ateliere de lemn&metal, dedicate democratizarii design-ului, ingineriei, fabricatiei si educatiei creative.
• Asociatia Designers, Thinkers, Makers sondeaza posibilitatile de imbunatatire a calitatii vietii prin arhitectura si design. Proiecte anterioare: Maker School – scoala de design si fabricatie adresata studentilor si Bloc.Unblock – un proiect de actualizare a spatiilor comune in blocurile socialiste.

  • Bounty Fair #40 – Editie Vesela de Craciun

Ce vom gasi la acest eveniment:

?doar branduri romanesti, aproximativ 50
? decoratiuni inedite de Craciun, de inveselit casa sau de oferit celor dragi
? cadouri pentru cei dragi sau un rasfat pentru tine, toate lucrate cu dedicatie de talentatii designeri si artizani romani, cu pasiune si drag pentru arta si creatie
?15 ateliere haioase si educative cu tematici variate, adaptabile la varstele micutilor, in cadrul carora se vor distra, vor socializa si isi vor dezvolta abilitatile creative
? tombola cu premii pe loc

Program: 1516 decembrie 2018, 10:00 – 19:00.
Locatie: Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46).
Intrare: 8 lei/persoana/zi. Se achita numerar, la intrare.
Copiii pana in 14 ani au acces gratuit.
Pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/1929706897325771/

  • Sophisticat Christmas Boutique

In weekend-ul 15 – 16 Decembrie, la Distrikt 42 si Beert (Str. Sf. Dumitru, nr. 3, vizavi de Teatrul de Comedie din Centrul Vechi), intre orele 11:00-17:30, suntem asteptati la Sophisticat Christmas Boutique, o editie speciala de targ, cu multe cadouri si surprize din partea sponsorilor comunitatii Sophisticat.

Va fi o editie de poveste, cu iz de mar si scortisoara, turta dulce, cadouri personalizate pentru Craciun, dulciuri home made, decoratiuni de brad, articole de imbracaminte si incaltaminte noi si vintage, bijuterii alese, cosmetice, accesorii si multe alte minunatii pregatite pentru marea sarbatoare a Craciunului.

Gazdele Distrikt 42 si Beert vor pune la dispozitie un spatiu generos pentru ca acest eveniment sa se desfasoare in conditii optime. Targul are loc la parterul Beert-ului si etajul Distrikt-ului.

In cele 2 zile de targ veti putea vizita standurile a peste 50 de expozanti care isi pregatesc comorile pentru a putea fi daruite celor dragi.
? Intrarea este gratuita pentru vizitatori!
? pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/331155421030392/

  • Pulovar 10 ❆ for the selfless selfish

❆❆ party caritabil de Craciun ❆❆

?uniforma festiva: pulovar
?Deschis Atelier – Splaiul Unirii nr. 160
?intrare: 15 reni
?sambata, 15 decembrie, ora 22.00
?
pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/2857322597626651/

Si anul acesta, altruisti si egoisti cum suntem, ne adunam pentru o petrecere zdravana, ca sa facem si sa ne facem bine. Ne vedem sambata, in seara de 15 decembrie, pentru a sarbatori zece editii de pulovar!

Pentru ca este editie aniversara, vrem sa facem cea mai mare si completa petrecere de pana acum, cu toate elementele bune din anii anteriori si cu toata experienta acumulata, atat pentru cei care participa la eveniment, cat si pentru cei care beneficiaza de el.

Donam:
– haine noi sau in stare buna (pentru copii si pentru adulti)
– jucarii noi sau in stare buna
– alimente neperisabile
– produse de igiena si curatenie
– carti educationale si beletristica

Vom prelua toate donatiile primite, le vom sorta si, impreuna cu banii stransi din intrare si de la bar, vom incerca sa raspundem nevoilor specifice pe care le au comunitatile beneficiare.

Ca in fiecare an, va asteptam cu punch, turta dulce si alte surprize din partea casei.

Bring a gift!