Liam Neeson va juca rolul principal in Memory, un crime thriller plin de actiune scris de Dario Scardapane (The Bridge), remake-ul (american) al filmului olandez The Memory of a Killer.

Regizat de Martin Campbell (Casino Royale), filmul spune povestea unui expert asasin care devine chiar el o tinta, dupa ce refuza sa finalizeze o lovitura pentru o organizatie criminala extrem de periculoasa. Cu FBI-ul de asemenea pe urmele lui, acesta trebuie sa se foloseasca de abilitatile sale exceptionale pentru a ramane cu un pas inainte.

CAA Media Finance, care a obtinut finantarea filmului, va lansa Memory in America de Nord, iar STX International va distribui filmul in Marea Britanie si Irlanda. STX va dezvalui proiectul la European Film Market de la Berlin.

Cathy Schulman (Crash) va produce filmul, alaturi de Rupert Maconick si Arthur Sarkissian, dar si de Teddy Schwarzman (The Imitation Game), Michael Heimler (I Carry You With Me) si Ben Stillman (Gold), in calitate de producatori executivi.

Memory is an exceptional high-concept script, and we could not be more excited to have Liam on board to star. Martin (Campbell) is a true expert in elevating the genre, and will make an explosive version of this compelling and pulse-racing story,” a declarat John Friedberg, presedintele STX International.

Productia filmului va incepe in august.