Bombshell este cel de-al doilea film din 2019 care prezinta scandalul legat de Roger Ailes, CEO-ul Fox News, acuzat de hartuire sexuala de foarte multe femei care au lucrat la aceasta televiziune, dupa ce a fost dat in judecata de Gretchen Carlson.

Primul a fost The Loudest Voice, o miniserie Showtime de 7 episoade, care a prezentat ultimul deceniu din cariera lui Ailes (interpretat excelent de Russell Crowe), de la pozitia de conducator din umbra al Paridului Republican, la scandalul sexual care a dus la finalul carierei sale. In Bombshell, rolul principal masculin este interpretat de John Lithgow.

Gretchen Carlson este o jurnalista si prezentatoare TV americana celebra, absolventa Summa cum laude a Universitatii Stanford, interpretata in acest film de Nicole Kidman. Mi-a placut cum a jucat desi, spre deosebire de miniserie, rolul ei a fost mult mai mic.

Charlize Theron o interpreteza pe Megyn Kelly, fost avocat si jurnalist american, care a lucrat la Fox News in perioada 2004 – 2017. Ea se afla in centrul filmului, iar minunata actrita face inca un rol memorabil, puternic si convingator, fiind si nominalizata la Oscar pentru acesta.

Margot Robbie interpreteaza un personaj care nu a existat in realitate, Kayla Pospisil, dar care insumeaza numeroasele victime ale lui Roger Ailes, prezentand o mica parte din hartuirea sexuala, faptele injositoare si daunele morale pricinuite de comportamentul josnic, scarbos si abuziv al lui Ailes.

Proiectul a fost anuntat in mai 2017, la scurt timp dupa moartea fostului CEO-ului al Fox News (avea 77 de ani). Pe 21 iulie 2016, Roger Ailes a fost fortat sa demisioneze de la Fox, primind 40 de milioane $ in pachetul de plecare. Rupert Murdoch i-a luat locul, fiind CEO interimar pana la numirea unui inlocuitor permanent.

Este un film foarte reusit, dinamic, cu interpretari admirabile ale intregii distributii. In mod neasteptat, imi plac acele interactiuni dintre un personaj si noi, spectatorii. Imi aduc aminte de primele sezoane geniale din House of Cards

Bombshell a obtinut trei nominalizari la Oscar, la inceputul acestui an: pentru cea mai buna actrita in rol principal si secundar (Charlize Theron si Margot Robbie) si cel mai bun make-up & coafuri, castigand Oscar-ul la ultima categorie. Filmul a obtinut de asemenea 2 nominalizari la Globurile de Aur, 4 la Premiile SAG si 3 la Premiile BAFTA.

In concluzie, Bombshell este un film de vazut, o drama hollywoodiana comerciala si stralucitoare, care are in centru un subiect extrem de sensibil, adevarat si dureros (pentru femei) pus in scena excelent de distributia aleasa.