Televiziunea britanica ITV va lansa patru seriale noi de tip drama in aceasta toamna: The Singapore Grip, Des, Honour si The Sister.

Inspirat din romanul satira al lui JG Farrell, The Singapore Grip se petrece in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1941 si spune povestea unei familii britanice care locuieste in Singapore, pe cand acesta se afla sub invazie japoneza. Luke Treadaway joaca rolul protagonistului, in timp ce David Morrissey este comerciantul fara scrupule, care incearca sa ii manipuleze viitorul. Charles Dance, Jane Horrocks, Colm Meaney, Georgia Blizzard si Elizabeth Tan intregesc distributia.

David Tennant este protagonistul noii crime drama bazata pe un caz real, Des; cunoscut sub psuedonimul the kindly killer, Dennis Nilsen a fost un angajat al statului (englez) care, intre 1978 – 1983, a omorat cel putin 12 baieti si barbati tineri. El se imprietenea cu victimele sale si le oferea apoi o masa si un pat in apartamentul sau din Nordul Londrei. Daniel Mays il va interpreta pe DCI Peter Jay, detectivul care l-a adus pe Nilsen in fata justitiei.

Drama Honour o are in rolul principal pe Keeley Hawes – (adevarata) DCI Caroline Goode, cea care i-a adus in fata instantei pe 5 criminali, in cazul lui Banaz Mahmod – tanara londoneza care a fost omorata pentru ca s-a indragostiti de barbatul nepotrivit. Ahd, Waj Ali, Moe Bar-El si Rhianne Barreto fac parte din distributia miniseriei formata din doua parti.

The Sister este o drama de patru episoade care ii are in distributie pe Russell Tovey, Bertie Carvel si Amrita Acharia. Bob (Carvel) este o persoana din trecutul lui Nathan (Tovey) care apare brusc in viata acestuia, aducand vesti terifiante care ameninta sa distruga viata pe care si-a creat-o acesta din urma. Asta pe langa secrete pe care le are in prezent Nathan, care nu trebuie sa iasa la iveala. Miniseria este scrisa de Neil Cross (Luther) si este insiprata chiar de romanul acestuia, Burial.