The Prom/ Balul este o adaptare spectaculoasa si emotionanta a musicalului premiat de pe Broadway, nominalizat la Premiul Tony si semnat de Chad Beguelin, Bob Martin si Matthew Sklar. Scenaristii sunt Bob Martin si Chad Beguelin, filmul fiind produs de Ryan Murphy, Alexis Martin Woodall, Adam Anders, Dori Berinstein si Bill Damaschke.

Dee Dee Allen (Meryl Streep) si Barry Glickman (James Corden) sunt doua stele ale scenei din New York si se confrunta cu o mare criza: noul lor spectacol de pe Broadway este un mare esec si ameninta sa le distruga carierele. Intre timp, intr-o provincie din Indiana, e eleva de liceu pe nume Emma Nolan (debutanta Jo Ellen Pellman) traieste un tip de drama cu totul diferit: cu tot sprijinul directorului scolii (Keegan-Michael Key), presedinta comitetului de parinti (Kerry Washington) i-a interzis sa participe la balul de absolvire impreuna cu Alyssa (Ariana DeBose), iubita ei.

Dee Dee si Barry decid ca situatia Emmei este cauza perfecta pentru a-si salva imaginea si pornesc la drum impreuna cu Angie (Nicole Kidman) si cu Trent (Andrew Rannells), o alta pereche de actori cinici si dornici de un salt in cariera. Insa, cand acest gen de activism izvorat din motive egoiste se intoarce pe neasteptate impotriva lor, cei patru isi vad vietile date peste cap si isi aduna toate puterile pentru a-i oferi Emmei o noapte in care sa-si poata sarbatori adevarata identitate.

The Prom este regizat de Ryan Murphy. Din distributie mai fac parte Tracey Ullman, Kevin Chamberlin, Mary Kay Place, Logan Riley, Nico Greetham, Sofia Deler si Nathaniel J. Potvin.

Netflix va lansa filmul pe 11 decembrie 2020.