De la regizorul de succes Simon Kinberg, maestrul filmelor de actiune (Deadpool, X-Men), vine filmul 355 — un thriller de spionaj ce reuneste o echipa de actrite formidabile.

Cand o arma secreta cade in mainile mercenarului, agentul CIA Mason „Mace” Brown (actrita nominalizata la Oscar Jessica Chastain) trebuie sa-si uneasca fortele cu rivalul agent german Marie (Diane Kruger), fost aliat MI6 si specialistul in cele mai noi tehnologii, Khadijah (castigatoarea unui Oscar, Lupita Nyong’o). Impreuna cu psihologul columbian Graciela (Penélope Cruz, castigatoare a unui Premiu Oscar), pornesc intr-o misiune letala si vertiginoasa de a recupera arma, incercand sa fie cu un pas inaintea unei femei misterioase, Lin Mi Sheng (Fan Bingbing, X-Men: Days of Future Past).

Pe masura ce actiunea se raspandeste pe tot globul, de la cafenelele din Paris la pietele din Maroc si la casele de licitatii opulente din Shanghai, cvartetul de femei formeaza o legatura care ar putea proteja lumea, dar le-ar putea ucide.

In film joaca si Édgar Ramirez (The Girl on the Train) si actorul de origine romana, Sebastian Stan (Avengers: Endgame).

Titlul filmului reprezinta identitatea sub care era cunoscuta prima spioana, ultimul mister ramas din Revolutia Americana. Numele de cod “355” facea parte dintr-un sistem elaborat cu scopul de a pastra secrete numele si locatiile agentilor – si a functionat bine. Dupa sute de ani, numele spioanei este inca necunoscut, dar realizarile ei nu au fost uitate: femeile care lucreaza astazi ca profesionisti in informatii se refera uneori una la cealalta drept 355. De aceea, s-a dovedit a fi alegerea perfecta pentru un film care aduna un grup de actrite internationale intr-un thriller de spionaj dinamic si surprinzator.

Titlul este cu adevarat important pentru ca exista atat de multe femei care au lucrat neobosit in culise, dar care nu au fost niciodata recunoscute in niciun domeniu”, spune producatorul si actrita Jessica Chastain.

Filmul 355 este regizat de Simon Kinberg, iar scenariul este realizat de catre Theresa Rebeck (Smash) si Simon Kinberg, pornind de la o poveste de Theresa Rebeck. Filmul il are ca producator executiv pe Richard Hewitt (Bohemian Rhapsody). Editat de Lee Smith (1917) si John Gilbert (Stapanul Inelelor: The Fellowship of the Ring), pelicula il are drept compozitor pe Tom Holkenborg (Mad Max: Fury Road).

Prezentat de FilmNation Entertainment, 355 este distribuit in Romania de Vertical Entertainment, incepand din 7 ianuarie 2022, exclusiv in cinematografe.