Cea mai rea fata din lume/ The Worst Person In The World, o poveste despre devenire si maturizare, intra in cinematografe din 4 februarie 2022!

Regizorul norvegian Joachim Trier revine pe marile ecrane cu filmul care incheie trilogia dedicata orasului Oslo, Cea mai rea fata din lume/ The Worst Person In The World. Distribuit de Independenta Film, filmul spune povestea unei tinere de 30 de ani, din generatia millenialilor, aflata in cautarea fericirii si a partenerului ideal. Rolul din acest film i-a adus actritei Renate Reinsve premiul pentru interpretare feminina la Cannes 2021.

Julie (Renate Reinsve) se apropie de 30 de ani, iar viata ei e un haos total. Exact cand iubitul ei mai in varsta, Aksel (Anders Danielsen Lie), un popular autor de romane grafice, insista sa oficializeze relatia, Julie ajunge neinvitata la o petrecere unde il intalneste pe tanarul si carismaticul Eivind (Herbert Nordrum) … In curand, Julie se desparte de Aksel si se arunca intr-o noua relatie, sperand ca aceasta ii va aduce o noua perspectiva asupra vietii. Dar foarte repede va ajunge sa realizeze ca unele alegeri sunt deja istorie.

The Worst Person In The World este o comedie romantica despre dragoste si relatii in zilele noastre, despre oportunitati si temeri – „Un studiu ironic si patrunzator despre anxietatile generatiei milenialilor” declara Variety.

Catalogat de catre publicatia britanica The Guardian drept „o comedie tandra si complexa despre relatii, de o naturalete si prospetime remarcabile” sau considerat de Toronto Star „o drama romantica pentru cei care urasc dramele romantice”, Cea mai rea fata din lume a atras aprecierea publicului inca de la premiera care a avut loc la Cannes si se regaseste in numeroase topuri ale celor mai bune filme ale anului 2021, inclusiv pe deja celebra lista a lui Barack Obama, sau pe listele de predictii pentru nominalizari la Premiile Oscar.

The Worst Person In The World este cel de-al treilea film din trilogia lui Joachim Trier, in care se regasesc Reprise (2006) si Oslo, 31 august (2011), filmul care a castigat marele premiu la Festivalul International de Film Transilvania 2012. Totodata, Renate Reinsve este la primul ei rol principal in Cea mai rea fata din lume, in timp ce Anders Danielsen Lie joaca si in celelalte doua titluri ale trilogiei.