Doi taximetristi trec, intr-o noapte, printr-o serie de intamplari care le dau vietile peste cap. Taximetristi, cel mai recent film regizat de Bogdan Theodor Olteanu, dupa un scenariu pe care l-a scris impreuna cu Adrian Nicolae, la fel ca piesa de teatru cu acelasi nume – invita publicul alaturi de personaje savuroase, intr-o poveste plina de umor si suspans.

Afisul filmului, realizat de Glitch, ii prezinta pe Alexandru Ion si Rolando Matsangos – taximetristii Lica si Liviu – alaturi de Victoria Raileanu, Monica Birladeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Ana Maria Guran, Nicoleta Hancu si Carol Ionescu – o parte din actorii care joaca rolurile unor clienti cu care protagonistii au de-a face in cursele lor prin Bucuresti. Din distributie mai fac parte: Maria Popistasu, Madalina Stoica, Alex Mircioi, Ramona Niculae, Stefania Circu, Emma Mateciuc, Adrian Ban, Adi Bulboaca, Adrian Nicolae. Rapperul Spike are o aparitie speciala si semneaza, de asemenea, muzica originala de pe coloana sonora.

Lica – taximetristul „stie-tot” – si Liviu – taximetristul „tace mult” – sunt prieteni buni, desi sunt complet diferiti, iar viziunile lor despre lume si viata nu se prea intalnesc decat la shaormerie. Dar amandoi impartasesc frustrarea de-a face o meserie care spera sa le asigure un trai decent si poate niste economii pana gasesc altceva mai bun.

Pentru Lica primeaza banii, pentru Liviu multumirea sufleteasca. Asta pana incep sa se gandeasca fiecare mai mult la ce au, ce sunt si ce pot face cu vietile lor. Pentru ei, o tura de noapte prin Bucuresti e o adevarata aventura in care intalnesc oameni de toate felurile – de la tineri petrecareti si corporatisti, la vedete, DJ sau chiar interlopi.

Carosabilul este probabil spatiul cel mai violent din Bucuresti. Oameni din toate clasele sociale isi pun la bataie cea mai rea versiune a lor, se ameninta, se jignesc, se scuipa, se bat. Iar taximetristii sunt chiar in epicentrul acestui cataclism, cei mai huliti si mai dispretuiti dintre soferi. Cum sa nu faci un film despre ei?” declara Bogdan Theodor Olteanu, regizor si co-scenarist.

Obiectivul nostru a fost sa inventam o poveste „adevarata” despre cat de prosti, de vulnerabili si de minunati sunt oamenii, despre cat de mult vorbesc si cat de putin fac. Dar ne-am dat seama ca nu ne pricepem si am scris o comedie cu taximetristi.” – completeaza Adrian Nicolae, co-scenarist si actor.

Lica e genul ala de personaj pe care intai il urasti si apoi il iubesti. Pentru ca dincolo de limbaj si orizonturi culturale atinge o coarda duioasa, care povesteste frumos despre fibra umana si inconsecventele ei. Si na, are sabie, a fost in galerie la Steaua, isi iubeste mama, ce mai, ceva complex.” – spune Alexandru Ion despre personajul interpretat in Taximetristi.

Liviu e un om cu foarte multe calitati si un singur mare defect: e cam neatent. Cu nevoile celorlalti. In mod special cu nevoile celor apropiati. Dar asta pentru ca e un pic egoist. Si imatur. In rest e ok.” – declara Rolando Matsangos, protagonist „Taximetristi”.

Interactiunile cu clientii, fiecare cu bucuriile, visele, conceptiile, prejudecatile si suferintele lor nu-i lasa indiferenti pe Lica si Liviu. Intr-o tara in care fiecare se descurca cum poate, pe cont propriu, lumea pare impartita intre pradatori si victime, intre „smecheri si papagali“. Dar cine spune ca nu este sau nu poate fi altfel?

O noapte. Zeci de povesti. Un singur oras. Din 20 ianuarie 2023, Taximetristi vine in cinematografe, distribuit de Forum Film Romania.