It feels like your heart stops beating

Acesta este raspunsul pe care mama personajului principal feminin il da la intrebarea Ce simti atunci cand afli ca sotul tau te insala. El reprezinta si unicul moment interesant din filmul The Women.
Am avut ezitari inainte de vedea acest film, dar am decis sa merg la cinema pentru ca el reprezinta si reintoarcerea pe marele ecran a lui Meg Ryan, o actrita pe care eu o plac de cand eram mica.

free image hostfree image host

Ei bine, The Women a fost o dezamaire profunda. Replici fara continut, deseori caraghioase, dialoguri plictisitoare, neverosimile…. Cele mai multe personaje (aproape toate daca stau sa ma gandesc) sunt foarte enervante, nu din cauza actorilor, care sunt cunoscuti si talentati, ci numai din vina scenariului insipid si banal (replici ridicole!).

Photobucket

Meg Ryan arata foarte bine, indiferent daca are parul carliontat sau drept, personajul interpretat de Annette Bening este insuportabil si este pacat pentru ca actrita este minunata, Debra Messing este singurul personaj mai normal, desi are vreo 10 copii si inca unul pe drum 🙂 Sotia lui Will Smith joaca foarte natural si, spre surprinderea mea, mi-a placut cel mai mult din film.

Photobucket

Subiectul filmului este relativ simplu : Mary Haines este o femeie foate bogata, cu o viata sociala plina si cu trei prietene foarte bune, Sylvia, Edie si Alex. Toate 4 se intalnesc foarte des, au o relatie stransa, se iubesc mult bla bla. Sylvia este redactor sef la o revista de moda, Edie este mama full time, iar Alex este scriitoare. Actiunea filmului incepe atunci cand Sylvia afla ca sotul bunei sale prietene Mary o inseala pe aceasta cu fata care vinde parfumuri in magazinul Saks, Crystal. Pusa intr-o situatie delicata, Sylvia nu stie daca si cand sa ii spuna lui Mary ce a aflat ; ea isi anunta intai celelalte prietene de nefericitul incident si decid impreuna sa-i dezvaluie lui Mary adevarul despre sotul ei. Intre timp, Mary afla singra despre aventura sotului, de la aceeasi sursa si decide sa ii ceara ajutorul mamei sale. Aici intervine si momentul de care va spuneam la inceput, in care mama lui Mary ii explica ce a simtit ea atunci cand a fost inselata de sotul ei. Eu nu am fost inselata pana acum, dar pot sa realizez macar in mica parte cat de dureros este sa treci prin asa ceva, mai ales daca vine din partea persoanei cu care ai fost casatorita timp de 13 ani si cu care ai si un copil (in cazul filmului).

In fine, dupa discutia pe care o are cu mama ei, Mary decide sa nu ii spuna sotului ei ca stie despre mica lui aventura si sa se comporte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, fiind convinsa ca aceasta relatie extraconjugala se va sfarsi curand.

Bineinteles ca acest lucru nu se intampla, iar filmul continua cu numeroase certuri si cu “reinvierea” personajului principal, care isi face ordine in viata.

Sfarsitul este penibil; scena in care Edie naste este atat de exagerata! Nu a fost nimic amuzant, stiu ca nasterea nu este ceva nedureros sau foarte placut, dar anumite faze au fost inutil exagerate.

Trailer-ul filmului

Eu nu am vazut originalul din 1939, dar sper sa fie mult mai bun decat acesta!

P.S. In acest film nu joaca niciun barbat 🙂