Doubt este o noua drama cu Philip Seymour Hoffman, Meryl Streep si Amy Adams in rolurile principale.

Photobucket

Actiunea filmului are loc in 1964, in scoala catolica St. Nicholas din Bronx. Flynn, interpretat de Philip Seymour Hoffman, un preot carismatic incearca sa schimbe regulile stricte din institutie. Acestea sunt insa pastrate cu sfintenie de calugarita Aloysius Beauvier (Meryl Streep), directorul scolii, care crede cu tarie in puterea fricii si a disciplinei. Comunitatea trecea in acea perioada prin niste schimbari politice si sociale, iar scoala accepta primul student negru, Donald Miller.
Atunci cand Sora James (Amy Adams), o calugarita inocenta si plina de speranta, ii dezvaluie directorului suspiciunea ei fata de felul in care parintele Flynn se poarta cu noul elev al scolii, Donald, Aloysius porneste o cruciada personala pentru a afla adevarul si a-l da pe Flynn afara din scoala. Acum, fara niciun pic de dovada in afara certitudinii ei morale, Sora Aloysius porneste o lupta intelectuala cu Parintele Flynn, care ar putea avea consecinte irevocabile ce ar putea ameninta intreaga comunitate.

Trailer-ul filmului

Doubt este scris, adaptat si regizat de John Patrick Shanley (Joe Versus the Volcano). Filmul va avea premiera (in editie limitata si nu la noi) pe 12 decembrie 2008. In Romania, Doubt va intra in cinematografe pe 6 martie 2009 !

*filmul pare foarte interesant, desi trailer-ul e ciudatel rau 🙂