Beteala a fost inventata prin 1610, in Germania. In acea perioada, aceasta era confectionata din argint pur! Au fost inventate masini care transformau argintul in bucati subtiri si lungi [in forma de beteala]. Cu timpul, argintul isi pierdea din stralucire, asa ca a fost inlocuit cu materialele artificiale actuale. Inventatorul betelei este necunoscut 🙂

Photobucket

La sfarsitul anilor 1800 a aparut bradul artificial! Tot in Germania, unde erau facuti din schele metalice acoperite cu pene de gascan, curcan, strut sau lebada. Acestea erau adeseori vopsite in verde, pentru a semana mai mult cu bradul natural. In anii ’30, compania Addis Brush a creat primii brazi artificiali [in serie], folosing aceeasi masinarie cu care faceau periile de curatat toaletele! Bradul ”Silver Pine” a fost brevetat de Addis in 1950.

Photobucket

Reclama Coca-Cola de Craciun, 1963 😀

Photobucket

Copii din Franta isi pun pantofii in fata semineului [unde e cazul], in speranta ca Père Noël (sau Papa Noël) ii va umple cu cadouri. Bradul va fi ornat seara cu bomboane, fructe, nuci si jucarii micute. Exista si Père Fouettard, care ii pedepseste pe copii obraznici!

In 1962, a fost adoptata o lege prin care fiecare scrisoare catre Mos Craciun trebuie sa primeasca ca raspuns o felicitare!