Regizorul Martin Scorsese, scenaristul William Monahan si producatorul Graham King vor colabora din nou la un film despre gangsterii din Boston, dupa genialul The Departed!

free image host

Primul pas a fost facut de King, care a cumparat drepturile de ecranizare a vietii lui John Martorano, fost ucigas al mafiei. El a lucrat pentru James “Whitey” Bulger, lordul crimei din Sudul Boston-ului, pe care s-a bazat personajul interpretat de Jack Nicholson in The Departed! Martorano a petrecut 14 ani in inchisoare pentru uciderea a 20 de persoane, inainte de a deveni martor al guvernului. Cu ajutorul lui, relatiile corupte dintre Bulger si FBI au fost dezvaluite. Martorano a iesit din inchisoare in 2007, in timp ce fostul lui sef este considerat fugar din 1995.

Ziarul The Boston Herald sustine ca “Scorsese s-a intalnit in secret cu fostul ucigas din Winter Hill Gang la un restaurant din Black Bay, cand regizorul era in oras pentru noul lui proiect, Shutter Island. Dupa, Marty l-a rugat pe vechiul lui colaborator, producatorul Graham King, sa obtine drepturile de ecranizare a vietii lui Martorano. Este foarte probabil ca William Monahan, care a fost scenaristul filmului The Departed, regizat de Scorsese si produs de King, va scrie scenariul despre Martorano.”

Un film bazat pe fapte reale, mai ales cu un subiect atat de delicat si dureros nu putea fi primit cu indiferenta dar, la auzul vestilor legate de un film despre viata lui Martorano, multi politisti si familiile numeroaselor victime au condmandat sus si tare simpla idee de a trasforma povestea vietii fostului mercenar intr-o piesa de divertisment!

Eu iubesc filmul The Departed, mi s-a parut unul dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani! Leonardo DiCaprio face un rol incredibil, iar Matt Damon sau Jack Nicholson nu au fost cu nimic mai prejos! Un film asemanator este mai mult decat binevenit, desi impotrivirea acelor oameni este si ea justificata! Vom vedea daca acest proiect se va concretiza sau nu.