De cand am din nou HBO, viata mea e alta 😀 Ma trezesc cu Juno, am o dispozitie grozava de-a lungul zilei datorita filmului Ice Age [1 sau 2] si pot continua cu sute de exemple pe care acest canal minunat le difuzeaza zilnic.

Ieri noapte, am deschis televizorul pentru a ma relaxa putin ; prima alegere a fost, evident, HBO-ul. Unde am vazut finalul unui film de groaza impresionant. Para Entrar A Vivir face parte din colectia de filme horror spaniole [de televiziune] Care Nu Te Lasa Sa Dormi, regizata de nume mari din cinematografia spaniola. Unii dintre ei sunt cunoscuti si in afara granitelor tarii de origine si intreaga colectie a fost produsa de studiourile Filmax. Sunt 6 filme, iar fiecare nu dureaza mai mult de o ora jumatate.

Photobucket

O sa revin cu informatii despre intreaga serie, pentru ca imi doresc foarte mult sa le vad pe toate. La inceput, ma uitam la televizor fara sonor, pentru ca ascultam muzica si nu intentionam sa il tin mult deschis ; mi-am dat imediat seama ca nu este vorba despre un film american, pentru ca spaniolii au un stil cinematografic deosebit. Este vorba despre atmosfera, calitatea imaginii, fizionomia personajelor. Per total, filmele horror spaniole sunt muuult mai infricosatoare, in primul rand pentru ca sunt mult mai realiste! Exemplul de ieri/azi este perfect.

Promo :


Clara şi Mario au condus toată ziua prin ploaia torenţială. Au văzut zeci de apartamente in căutarea unei locuinţe mai mari, iar agentul imobiliar i-a prevenit că acest apartament este… special. Primele impresii nu sunt bune. La fel ca majoritatea imobilelor din zonă, casa pare să fi fost golită şi abandonată, cu excepţia bucăţilor de manechine vechi imprăştiate pe peste tot. Clara şi Mario se lasă induplecaţi să arunce o privire in apartamentul de la etajul trei – şi nimeresc in capcană. Întreaga clădire este o inchisoare a groazei, asupra căreia veghează o proprietară diabolică.

( tv.rol.ro)

Aceasta este actiunea filmului Para Entrar A Vivir, regizat de Jaume Balaguero. Eu am apucat sa vad doar ultimele zeci de minute, unde cosmarul era in toi. Proprietara psihopata incerca sa ii omoare in bucatarie, barbatul reuseste sa ii taie mana, aceasta pare ca a murit. Cei doi fug spre usa, fara chei desigur, iar Mario se intoarce dupa ele. Clara se intalneste cu un alt locatar innebunit de criminala proprietara si impreuna incearca sa fuga. Singurul lucru mai rau decat aceasta din urma era fiul ei, un adevarat animal, pe care mama diabolica il tinea in lanturi. Am stat cu sufletul la gura sa vad ce o sa se intample cu personajele principale, lucru care nu mi s-a mai intamplat de mult timp la un film de groaza. Finalul este terifiant, alcatuit din imagini cu locuinta aparent parasita si cu noii ei locatari [aproape] morti.

Trailer-ul filmului :

Iubitorii de horror trebuie sa vada acest film, daca nu toata seria! Eu inca ma gandesc la cel de aseara…