Azi, 13 mai 2009, a inceput Festivalul de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente ale cinematografiei europene! Acesta se va incheia duminica, 24 mai 2009.

Voi reveni cu detalii!

Update : Aceasta este prima data in istoria Festivalului cand o animatie 3D deschide ceremoniile, ceea ce inseamna ca animatiile castiga cat mai mult teren in industrie! Up este cel de-al 10-lea proiect al studiourilor Disney-Pixar si spune extraordinara poveste a unui batranel excentric si a baietelului care il acompaniaza ; cei doi pornesc intr-o calatorie fantastica dupa ce casa batranului este ridicata in aer de mii de baloane cu heliu. Ei vor ajunge astfel in mijlocul unei lumi pierdute si, in acest proces, se vor regasi!

Photobucket

Regizorii Pete Docter si Bob Peterson s-au inspirat din desenele animate clasice [Disney desigur], cautand sa farmece audienta prin modurile acelor timpuri [in ceea ce priveste design-ul, nivelul limbajului sau compozitia imaginilor]. Cei doi au vrut sa realizeze in primul rand “simplitatea spiritului”, adica simplitatea care face ca un subiect sa fie extrem de clar si stralucitor! Producatorul Jonas Rivera a declarat ca au fost nevoiti sa reinventeze modul in care oamenii erau reprezentati, hainele lor, parul, apa, sau orice alt element al povestii. “Am fost nevoiti sa conturam un stil grafic care sa fie in armonie cu subiectul fabulei si al aventurii noastre.”

Trailer-ul animatiei [foarte amuzant!]

Va urma!