Azi incepe cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Filmului European! Acesta va avea loc intre 7-17 mai, la cinema Studio si Muzeul Taranului Roman.

Filme de tot felul!

Festivalul Filmului European a renunţat anul acesta la o tematică anume, propunandu-şi să promoveze diversitatea culturală in toate formele şi inţelesurile ei.

Ca in fiecare an, Festivalul devine o platformă unde se intersectează diverse culturi europene şi o multitudine de abordari şi opţiuni cinematografice: 39 de filme din 24 de ţări, de la comedii la drame, de la ficţiune la documentare, filme interesate mai degrabă de social, de lumea in care trăim, de oameni, de adevărul relaţiilor dintre ei şi de raporturile cu comunităţile din care fac parte.

Pentru al patrulea an consecutiv, Festivalul se bucură de implicarea directă a unui tanăr regizor roman de succes, “ambasador onorific” al Festivalului. Marian Crişan, cineastul care a obţinut Palme d`Or la Festivalul de Film de la Cannes in 2008 cu scurtmetrajul Megatron, a realizat clipul TV şi spotul radio de promovare a Festivalului.

Eu as vrea foarte mult sa ajung la cateva filme din cadrul festivalului, sper doar ca starea de sanatate sa imi permita acest lucru. Studio, desi nu este un cinematograf stralucit, imi place mult!

Programul proiectiilor din Bucuresti este aici. Sper sa revin cu impresii despre filmele vizionate 😉