Noul proiect al regizorului premiat cu Oscar Barry Levinson este Brother Jack, ne-au anuntat azi Doug Belgrad si Matthew Tolmach, presedintii Columbia Pictures.

Photobucket

Brother Jack se bazeaza pe viata activistului pentru drepturile omului Jack Healey, un idealist care a renuntat la viata de preot pentru a sustine si lupta pentru drepturile omului. Scenariul este scris de Harley Peyton, iar filmul va fi produs de Mosaic si Jack Healey. Barry Levinsona regizat si produs [pentru HBO] You Don’t Know Jack, filmul biografic al Dr. Jack Kevorkian; acesta a primit 15 nominalizari la Premiile Emmy din acest an, inclusiv la categoria cel mai bun film de televiziune!

Jack Healey, numit si Mr. Human Rights de U.S. News si World Report, a adus problema respectarii drepturilor oamenilor la scara globala, utilizand media si talente muzicale din intreaga lume ca activisti si purtatori de cuvant, in calitatea sa de Executive Director of Amnesty International, SUA, pe care a avut-o timp de 12 ani. El conduce in prezent Human Rights Action Network, o organizatie non-profit cu sediul la Washington, D.C. Folosind arta si noile tehnologii, organizatia dezvolta noi strategii pentru a opri abuzul indreptat impotriva drepturilor omului.

Brother Jack va avea premiera in 2012.