Lifetime a angajat echipa creatoare din spatele filmelor Moneyball si Mildred Pierce pentru o noua miniserie de succes.

Photobucket

Televiziunea prin cablu dedicata publicului feminin pregateste o miniserie bazata pe evenimentele tragice din 1999, cand doi elevi de liceu au deschis focul asupra colegilor sai din Columbine. In 2009, Dave Cullen a scris o carte despre acest masacru, iar noul film se va baza pe aceasta.

Columbine spune povestea lui Eric Harris si Dylan Klebold, membrii Trench Coat Mafia, care au omorat 12 elevi si un profesor, ranindu-i pe alti 23, inainte sa se sinucida pe 20 aprilie 1999, in liceul Columbine din Colorado. Cartea este descrisa ca un portret despre ura si rautate, prezentand urmarile masacrului asupra supravietuitorilor, familiilor victimelor si asupra intregii comunitati. Sunt de asemenea analizate semnele de avertizare si investigatia facuta de politie.

Tommy O’Haver (An American Crime) va scrie si regiza miniseria. Michael DeLuca (Moneyball, The Social Network) se afla in negocieri pentru a produce proiectul, alaturi de Christine Vachon si Pam Koffler (Mildred Pierce, Boys Don’t Cry).