Benedict Cumberbatch (War Horse, Sherlock) s-a alaturat distributiei [deja impresionante] a dramei istorice Twelve Years a Slave.

Photobucket

In noul film regizat de Steve McQueen vor juca si Chiwetel Ejiofor (Children of Men), Adepero Oduye (Pariah), Michael Fassbender (Shame), Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button)., Taran Killam (SNL), Scoot McNairy (Argo), Ruth Negga (Five Daughters) si Paul Dano (The Extra Man). Twelve Years a Slave spune povestea adevarata a lui Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un barbat de culoare liber, care locuia la New York in anii 1840. El este ademenit cu o slujba in Washington, D.C. dar ajunge sa fie rapit si fortat sa munceasca pe o plantatie din Louisiana. Steve McQueen a scris scenariul filmului, alaturi de John Ridley (Red Tails), acesta fiind bazat pe romanul autobiografic cu acelasi nume, scris de Northup in 1853.

Benedict Cumberbatch va juca rolul unui proprietar de plantatie care il cumpara pe Solomon Northup, dar care este apoi “cucerit” de aptitudinile lui de inginer.