Reese Witherspoon va produce adaptarea romanului lui Ruth Ware, In a Dark, Dark Wood.

New Line Cinema a cumparat drepturile de ecranizare a Image and video hosting by TinyPiccartii de la Gotham Group, care va produce filmul alaturi de Pacific Standard. Aceasta din urma este compania de productie a lui Reese Witherspoon si a partenerei ei, Bruna Papandrea, care s-a ocupat si de filme precum Wild, Gone Girl si Hot Pursuit.

In a Dark, Dark Wood reprezinta cea de-a doua ecranizare realizata de Pacific Standard in colaborare cu New Line; prima carte este Napkin Notes a lui Garth Callaghan, care s-a aflat pe lista bestseller-urilor din New York Times, USA Today si Los Angeles Times de cand a debutat in luna august.

Cartea/filmul spune povestea unei scriitoare retrase, Nora, care primeste o invitatie la petrecerea burlacitelor celei mai bune prietene din liceu, Clare, pe care nu a mai vazut-o de 10 ani.

Witherspoon si Papandea au creat Pacific Standard in 2012 pentru a lansa filme cu femei protagoniste, observand ca acestea lipsesc cu desavarsire. In prezent, ele produc Ashley’s War la Fox 2000, Big Little Lies, The Engagements, Pennyroyal’s Princess Boot Camp, The Outliers si All Is Not Forgotten a lui Wendy Walker.