Image and video hosting by TinyPicKeira Knightley se afla in negocieri pentru rolul principal din Colette, un film despre viata celebrei autoare franceze a romanului Gigi, care a fost nominalizata la Premiul Nobel pentru literatura. O alta carte scrisa de aceasta este Cheri, pe care Stephen Frears a adaptat-o intr-un film cu Michelle Pfeiffer in rolul principal.

Colette va fi regizat de Wash Westmoreland (Still Alice), care a si scris scenariul alaturi de regretaul sau colaborator, Richard Glatzer. Filmul va fi produs de echipa din spatele productiei Carol, Number 9 Films si Killer Films. Bold Films va finanta si co-produce filmul, Colette fiind primul lor film britanic.

Nascuta in 1873, in perioada Belle Epoque, Colette a trecut prin ambele Razboaie Mondiale si prin ocupatia nazista a Parisului; Maurice Goudeket, sotul ei evreu, a fost arestat de Gestapo in 1941. Desi a fost eliberat mai tarziu gratie interventiei sotiei franceze a ambasadorului german, incidentul a ramas un motiv de neliniste constanta pentru Colette, careia i-a fost mereu teama ca nazistii se vor intoarce la usa ei. Cel mai cunoscut roman al ei, Gigi, a fost publicat in 1944, despre o adolescenta crescuta sa fie curtezana, care sfideaza traditia si se casatoreste cu iubitul ei bogat. Cartea a fost transormata intr-un film in 1949, avand-o in rolul principal pe [atunci necunoscuta] Audrey Hepburn.

Filmarile vor incepe in mai, la Budapesta.