Daniel Craig si Halle Berry vor juca in Kings, primul film in limba engleza al regizoarei de origine turca Deniz Gamze Erguven, care s-a bucurat de un succes enorm cu filmul sau din 2015, Mustang.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicIn Kings, Daniel Craig va fi Ollie – un barbat singuratic care locuieste in South Central, fiind unul dintre putini locuitori albi ai zonei. El se imprieteneste cu personajul interpretat de Halle Berry, o mama singura care are grija de un grup de copii si care este indragostita in secret de Ollie. Actiunea filmului se va desfasura in 1992, in timpul protestelor violente din Los Angeles provocate de procesul Rodney King. Acestea au durat 6 zile si s-au raspandit in tot L.A.-ul, ducand la 55 de morti dupa achitarea ofiterilor de politie care l-au batut pe taximetristul Rodney King. Filmarea acestui atac a devenit un simbol al brutalitatii folosite in mod injust si ilegal de politie.

Acesta reprezinta proiectul de suflet al regizoarei, inca de la absolvirea prestigioasei scoli de film franceze Fémis. Deniz Gamze Erguven l-a prezentat in 2011, in cadrul Cannes L’Atélier, dar a decis apoi ca Mustang sa fie primul ei lungmetraj. Actiunea filmului se petrece intr-un satuc din Turcia, unde 5 surori orfane trec prin numeroase incercari, intr-o societate foarte conservatoare. Mustang a uimit atat criticii, cat si spectatorii, fiind nominalizat la Oscar in 2016 la categoria cel mai bun film strain si avand incasari record in Franta.