Dolor y Gloria este cel de-al 21 film al lui Pedro Almodóvar si ii va avea in distributie pe Antonio Banderas, Penelope Cruz si Julieta Serrano, vechi colaboratori ai celebrului regizor spaniol.

Image and video hosting by TinyPic

Almodóvar descrie filmul ca “o serie de intalniri, din prezent sau ca amintiri vechi de decenii, din ultimii ani ai vietii unui regizor”. Acesta va contine “iubirile din diferitele etape ale vietii, mama acestuia, mortalitatea, un actor cu care regizorul a lucrat, anii ’60 si ’80, prezentul, dar si sentimentul de gol nemarginit cauzat de imposibilitatea de a mai face filme”.

Spre deosebire de cel mai recent film al sau, Julieta, Dolor y Gloria va avea ca proganisti doi actori (Banderas si Asier Etxeandía); Penelope Cruz si Julieta Serrano vor interpreta roluri secundare. Filmul va fi produs de El Deseo, compania din Madrid pe care Almodóvar si fratele lui, Agustín, au creat-o in 1987 pentru a produce The Law of Desire.

Niciunul dintre cei 3 actori din distributie nu este strain de filmele lui Pedro Almodóvar; Antonio Banderas a jucat chiar in al doilea film regizat de acesta, Labyrinth of Passion (1982), dar si in Tie Me Up! Tie Me Down! (1989), inainte de a se stabili la Hollywood; dupa 21 de ani, cei doi spanioli au colaborat din nou la The Skin I Live In.

Dupa All About My Mother (1999), Penélope Cruz a jucat rolul principal in Volver, unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata si considerat de multi cel mai bun film al lui Almodóvar. Veterana actrita Julieta Serrano a jucat in Pepi, Luci, Bom, Dark Habits, Women On The Verge Of A Nervous Breakdown si Tie Me Up! Tie Me Down!.

Filmarile pentru Dolor y Gloria vor incepe la inceputul lunii iulie.