Luna octombrie 2018 vine cu 18 filme noi in cinematografele din Romania, avand putin din toate: comedie, drama, animatie, actiune si un numar record de filme romanesti (4). Eu sunt cel mai entuziasmata de Halloween, un nou horror in care o putem vedea pe Jamie Lee Curtis intr-unul dintre rolurile de referinta pe care le-a interpretat de-a lungul carierei.

Vineri, 5 octombrie 2018:

  • Venom

Noul film cu supereroi din universul Marvel Comics este regizat de Ruben Fleischer (Zombieland) dupa un scenariu scris de Scott Rosenberg, Jeff Pinkner si Kelly Marcel. Tom Hardy joaca rolul principal – Eddie Brock/ Venom, alaturi de Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze si Reid Scott. Eddie Brock este un jurnalist care investighează cercetarile unui om de stiinta sinistru (Riz Ahmed), care face experiente pe o stranie materie neagra extraterestra. Brock ajunge in contact cu aceasta, iar materia ii infesteaza corpul si ii schimba personalitatea, dandu-i in schimb super-puteri.
Distribuit in Romania de: InterComFilm Distribution

  • Johnny English Strikes Again

Johnny English Loveste din Nou este o noua comedie spumoasa a seriei care il are ca erou pe Johnny English (Rowan Atkinson), mereu agent secret din intamplare. Cand un atac cibernetic duce la dezvaluirea identitatii tuturor agentilor secreti britanici, Johnny English este ultima speranta a serviciului secret. Rechemat la datorie, English are misiunea de a-l gasi pe hacker. Dar, pentru că sta cam prost la capitolul abilitati si e invatat numai cu tehnologia demodata, Johnny trebuie sa invinga mai intai dificultatile tehnologiei moderne pentru ca misiunea sa sa fie un succes.
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

  • Wheely: Voios si Iute

Animatia Wheely: Voios si Iute aduce aventura si distractia din strada in premiera pe marile ecrane din tara, in format 3D, dublat in limba romana. Wheely, un mic taxi prafuit cu spirit aventurier si competitiv, indrazneste sa concureze pentru titlul de rege al soselelor in oraselul sau, Gasket City. In timpul unei curse esuate, Wheely o cunoaste pe celebra si superba masina de lux Bella di Monetti, de care se indragosteste pana peste capota. Aflati in permanenta de partea gresita a legii si exclusi din cercul elitist al masinilor de lux, Wheely si prietenul sau cel mai bun Putt Putt sunt implicati fara voie intr-o retea de furt de masini exclusiviste, condusa de un urias camion pe nume Kaiser.
Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment

12 octombrie 2018:

  • Bad Times at the El Royale

Acest thriller misterios, scris si regizat de Drew Goddard (The Cabin in the Woods) ii are in distributie pe Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Cailee Spaeny, Lewis Pullman, Nick Offerman si Chris Hemsworth. Sapte necunoscuti, fiecare purtand un secret de care ar vrea sa scape, se intersecteaza la hotelul El Royale din Lake Tahoe. In cursul unei nopti lungi si complicate, fiecare va avea sansa sa se salveze, pana nu va fi prea tarziu.
Distribuit in Romania de: Odeon Cineplex

  • First Man

First Man, noul film al regizorului Damien Chazelle (La La Land) prezinta misiunea NASA de a trimite primul om pe Luna – astronautul Neil Armstrong (Ryan Gosling). Inspirata din cartea scrisa de James R. Hansen, actiunea filmului are loc intre anii 1961 si 1969, dezvaluind numeroasele esecuri petrecute inaintea evenimentului istoric. Noua drama istorica ii are in distributie pe Claire Foy, Kyle Chandler, Ciarán Hinds, Shea Whigham, Jason Clarke, Christopher Abbott si Ethan Embry. Scris de Josh Singer, laureat Oscar pentru Spotlight, filmul e produs de Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Fault in Our Stars) cu compania lor, Temple Hill Entertainment, alaturi de Chazelle. Steven Spielberg, Isaac Klausner, Adam Merims si Josh Singer sunt producători executivi.
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

  • I Still See You

Blestemul celor ramasi este un thriller supranatural bazat pe popularul roman pentru tineri adulti Break My Heart 1,000 Times scris de Daniel Waters, cu o coloana sonora incitanta, compusa de Bear McCreary, avand-o ca protagonista pe Bella Thorne. Filmul e regizat de Scott Speer (Midnight Sun), dupa un scenariu de Jason Fuchs (Wonder Woman).
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

  • Mile 22

Plasat in zona volatila a serviciilor secrete si a controversatei politici globale, filmul Mile 22: Misiune Secreta aduce un suflu nou cinematografiei in materie de actiune; o echipa de paramilitari de elita trebuie sa transporte in siguranta un detinut strain extrem de important pe o distanta de 22 de mile, de la ambasada Americii pana la punctul de extractie din sudul Asiei. Suspectul detine informatii de risc major pentru siguranta mondiala care ar putea declansa atacuri teroriste catastrofale in toata lumea.

Mile 22 repreinta cea de-a patra colaborare dintre Mark Wahlberg si regizorul Peter Berg, dupa Lone Survivor, Deepwater Horizon si Patriots Day. John Malkovich, Lauren Cohan, Iko Uwais si Ronda Rousey fac parte din distributie.
Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment

Vineri, 19 octombrie:

  • Halloween

Desi au trecut patru decenii de cand un barbat mascat a incercat sa o omoare intr-o infricosatoare noapte de Halloween, pe Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) au nelinistit-o mereu ultimele nopti ale lunii octombrie. Insa presimtirile ei se dovedesc a fi perfect intemeiate, deoarece cosmarul este pe cale sa reinceapa odata cu confruntarea finala dintre Laurie si Michael Myers, care a fost pe urmele ei in tot acest timp, studiindu-i orice miscare si asteptand momentul potrivit pentru a-si duce in sfarsit la indeplinire planul machiavelic. Numai ca de data aceasta Laurie nu mai e singura, iar fiica ei, Karen (Judy Greer), va face tot posibilul ca sa o salveze.
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

  • A Star Is Born

S-a Nascut o Stea reprezinta atat debutul regizoral al actorului Bradley Cooper, cat si primul rol principal al superstarului Lady Gaga. Tragica poveste de dragoste este centrata in jurul muzicianului Jackson Maine (Cooper), care o intalneste pe tanara aspiranta Ally (Lady Gaga) si se indragosteste pe loc de ea. Desi nu mai spera sa devina cantareata vreodata, Ally cucereste publicul imediat, dupa ce Jack o convinge sa urce pe scena, la unul dintre concertele lui. Pe masura ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deterioreaza, iar Jack se simte tot mai singur in interminabila lui lupta cu demonii interiori.
Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment

  • Belleville Cop

Belleville Cop este o noua comedie frantuzeasca regizata de Rachid Bouchareb (London River), cu Omar Sy, Luis Guzmán, Biyouna in distributie. Cand un prieten din copilarie este ucis de o banda de traficanti de droguri, Baaba (Omar Sy) se muta in Miami si face echipa cu un politist local, pentru a-i prinde pe criminali.
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

  • The Night Eats the World

La Nuit a Dévoré le Monde este un nou film frantuzesc cu zombies regizat de Dominique Rocher. Dupa ce s-a trezit intr-un apartament unde cu doar o noapte inainte o petrecere era in toi, Sam (Anders Danielsen Lie) este fortat sa infrunte realitatea. El a ramas singur, iar zombii au invadat strazile din Paris. Terifiat de cele vazute, Sam va trebui sa se baricadeze in interiorul cladirii si sa isi planuiasca supravietuirea. Dar este cu adevarat singurul supravietuitor?
Distribuit in Romania de: Odeon Cineplex

  • Secretul Fericirii

Primul lungmetraj regizat de actorul Vlad Zamfirescu (Restul e Tacere) ii mai are in distributie pe Irina Velcescu si Theo Marton. Scenariul este semnat de Alexandru Popa si spune povestea a trei prieteni care trebuie sa se confrunte si sa depaseasca stereotipurile sociale, in contextul unor situatii neasteptate. Constructia, atent gradata, mizeaza pe umor, replici simple si adevaruri incomode. Filmarile s-au desfasurat pe durata a aproximativ trei saptamani, in Bucuresti, producatoarea filmului fiind Cristina Dobritoiu (Movie Production).
Distribuit in Romania de: Movie Production Entertainment

26 octombrie 2018:

  • Hunter Killer

Hunter Killer este un thriller plin de actiune scris de Arne Schmidt si Jamie Moss si regizat de Donovan Marsh (Spud). Inspirat din romanul Firing Point din 2012, scris de Don Keith si George Wallace, filmul ii are in distributie pe Gerard Butler, Gary Oldman, Michael Nyqvist, Common si Toby Stephens. Un capitan de submarin american face echipa cu puscasii marini pentru a-l salva pe presedintele Rusiei, rapit de un general razvratit.
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

  • Smallfoot

O aventura animata pentru toate varstele, Smallfoot intoarce legenda „Bigfoot” cu susul in jos atunci cand un tanar yeti descopera ceva ce credea ca nu exista: un om. Desi nu a intalnit niciodata unul, stralucitul Migo este hotarat sa le arate semenilor sai existenta dificil de sesizat a omului. Intreaga actiune eroica ii asigura o anumita faima in cadrul tribului, chiar si o sansa cu fata visurilor sale. Dar misiunea extravaganta nu merge asa cum a fost planificata: descoperirea trimite comunitatea simpla de yeti intr-o alerta si confuzie totala, devenind inspaimantata de creaturile care roiesc dincolo de satul lor inzapezit. Va fi nevoie de o prietenie inteligenta si dificila care sa restabileasca ordinea si sa aduca pace intre cele doua lumi aparent ireconciliabile.
Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment

  • Coboram la prima

Debutul in lungmetraj al lui Tedy Necula reprezinta primul film inspirational romanesc, aratand publicului bucuria de a fi impreuna in acest spatiu in care putem face extraordinar de multe lucruri daca acceptam sa fim deschisi catre ceilalti. Un metrou se blocheaza intre statii in dimineata de dupa incendiul din clubul Colectiv. Fiecare in drumul sau, calatorii sunt impreună si incep sa interactioneze. Suntem straini pana cand ceva ne aduce impreuna. Daca ne deschidem, observam ca avem ce impartasi cu cei din jurul nostru. La finalul calatoriei, la urmatoarea statie, fiecare iese modificat, in felul sau. Suntem unii langa altii in lume, asa cum suntem si intr-un vagon de metrou.
Distribuit in Romania de: Inspirational Filmmaking

  • Lemonade

Lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru a fost distins cu premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul de Film de la Sarajevo din 2018. Mara, o mama singura in varsta de 30 de ani, se casatoreste cu Daniel (un american) in timp ce se afla in Statele Unite cu un job temporar de asistenta medicala. Atunci cand parcursul ei pentru a obtine cartea verde ia o turnura neasteptata, Mara este silita sa se confrunte cu un adevar neplacut.
Distribuit in Romania de: Voodoo Films

  • Shoplifters

Aceasta crime drama japoneza, scrisa, editata si regizata de Hirokazu Kore-eda, a castigat Palme d’Or-ul la Festivalul de Film de la Cannes din acest an! Avandu-i in distributie pe Lily Franky si Sakura Ando, filmul spune povestea unei familii extrem de sarace din Tokyo, care fura din magazine pentru a putea supravietui.

  • Pup-o, ma!

Uita de flori, bomboane, cadouri scumpe sau orice efort de a cuceri persoana iubita. Daca ti-a picat cu tronc, du-o de Ziua Lanii in comuna Rachitele si pup-o, ma! Se spune ca ramane a ta pe viata si veti duce un trai imbelsugat si lipsit de griji.

Asta este premisa unei comedii de situatie in care urmarim trei ciobani deja trecuti de varsta insuratorii, dar care in nici un an de Ziua Lanii n-au avut prilejul sa coboare de la stana in sat, sa pupe si ei o mandra.

Tinuti din scurt de un baci obsedat de avere, ei isi petrec aceasta zi cu oile si cainele Bobita. Cand isi pierd orice urma de speranta, doua „zane” de la capitala isi proptesc masina in gardul stanii lor. Nu trebuie decat sa le pupe, dar e complicat… Apare si-un strigoi, apare si-o pusca, dispare o masina… E complicat, dar baietii sunt hotarati.
Distribuit in Romania de: Videomix