In 2018, Julia Louis-Dreyfus a fost cea de-a 21 persoana care a castigat prestigiosul Mark Twain Prize for American Humor. Gala a avut loc pe 21 octombrie, la Kennedy Center Concert Hall si a fost difuzata de PBS pe 19 noiembrie 2018. Stephen Colbert, Bryan Cranston, Tina Fey, Ilana Glazer, Tony Hale, Abbi Jacobson, Jack Johnson, Keegan-Michael Key, Lisa Kudrow, Kumail Nanjiani si, bineinteles, Jerry Seinfeld, au omagiat-o pe Regina Comediei, care de 35 de ani ne face sa radem si ne inspira cu fiecare rol magnific pe care il face.

Desi nu cred ca e nevoie sa va amintesc asta, Julia Louis-Dreyfus a capatat succesul si recunoasterea mondiala interpretand-o pe zanatica Elaine Benes din Seinfeld, timp de 9 sezoane (1989–1998); comedianta a jucat apoi in The New Adventures of Old Christine, un sitcom foarte haios si adorabil, difuzat de CBS timp de 4 sezoane (2006–2010). La inceputul anului 2011, HBO a confirmat faptul ca minunata actrita a primit rolul principal in Veep, o noua comedie neagra/ satira politica pentru care s-a pregatit discutand cu doi fosti Vicepresedinti americani, senatori, sefi de cabinet si alti membri importanti ai politicii americane. Cel de-al 7-lea sezon (si ultimul) al serialului va debuta pe 31 martie 2019.

Julia Louis-Dreyfus are in palmares 11 Premii Emmy (din 24 de nominalizari), 9 Premii SAG, un Glob de Aur, 3 Premii Television Critics Association, 5 Premii American Comedy, Premiul Peabody si Charlie Chaplin Britannia Award pentru Excelenta in Comedie. Pentru rolul magnific din Veep, care imbina perfect performanta actoriceasca de exceptie si umorul foarte negru si malitios, aceasta a doborat recordul pentru cele mai multe Premii Emmy obtinute de un singur perfomer, dar si pentru acelasi rol (consecutiv).

Mi-a placut la nebunie discursul pe care Julia l-a tinut la ceremonie, a fost extrem de amuzant, elegant si emotionant. Fix ca ea ♥