Cea de-a patra editie a festivalului Película – UN FESTIVAL CA O FIESTA! va avea loc intre 11 si 15 septembrie 2019, la Bucuresti.

Timp de 5 zile, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Taranului Roman si alte spatii alternative din Bucuresti, publicul va putea descoperi culturile altor tari, diferentele si similaritatile dintre Romania si zona Ibero-Americana. Festivalul se concentreaza pe cultura acestei zone si combina armonios proiectiile de filme cu demonstratiile de dans, mancarea, muzica, expozitiile, cu povestile celor indragostiti de aceasta lume plina de pasiune si umanitate, pentru o experienta unica.

In fiecare an, Película doreste sa celebreze cinematografia si cultura Ibero-Americana si isi indreapta reflectoarele spre una dintre tari in mod deosebit. Anul acesta Brazilia este in tara in focus.

Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, Central Do Brasil, va deschide miercuri, 11 septembrie, noua editie a festivalului. Filmul vorbeste despre calatoria plina de emotii a unei foste invatatoare si a unui baiat in varsta de 9 ani. Filmul are peste 30 de premii si nominalizari in festivaluri internationale, a fost nominalizat la Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol principal si Cel mai bun film strain si a primit in 1999 Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain.

Competitia Película din acest an include 5 filme din Brazilia, Peru, Mexic, Argentina si Chile. Productii puternice, care trateaza subiecte de interes: parinti care trebuie sa accepte desprinderea de copil si maturizarea fireasca, parinti care lupta sa-si recupereze copilul rapit, probleme sociale si aspiratia pentru o viata mai buna, secrete bine ascunse care o data dezvaluite aduc cu ele crime, o privire intima asupra vietii unei comunitati izolate, care traieste departe de excesele urbane, intr-o epoca a schimbarii si incercarilor. Toate filmele selectionate in competitia acestui an sunt productii cu un important traseu international, multipremiate si cu ecouri extraordinare in presa.

BENZINHO/LOVELING – drama, Brazilia- Uruguay, 2018
Regia: Gustavo Pizzi

CANCION SIN NOMBRE/SONG WITHOUT A NAME – drama, Peru, 2019
Regia: Melina León

LA CAMARISTA/THE CHAMBERMAID – drama, Mexic, 2018
Regia: Lila Avilés

ROJO – thriller, Argentina, 2018
Regia: Benjamin Naishtat

TARDE PARA MORIR JOVEN/TOO LATE TO DIE YOUNG – drama, Chile, 2018
Regia: Dominga Sotomayor

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE si Asociatia Culturala ARTICHITANA si este sustinut onorific de o parte dintre ambasadele tarilor din America Latina la Bucuresti: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic si Peru, carora li se alatura Ambasada Frantei, Institutul Francez si Institutul Cervantes.

Primele festival passuri, precum si biletele pentru o parte dintre filmele din program sunt deja puse in vanzare, aici: https://eventbook.ro/festival/pelicula