In fiecare an, astept cu nerabdare perioada Halloween-ului, filmele de groaza fiind peferatele mele.
De aceea, va las mai jos o lista cu 10 filme (vechi si noi) pe care le puteti vedea saptamana viitoare ??

  1. Halloween

Nu am avut cum sa nu incep aceasta lista cu filmul care are chiar in titlu numele sarbatoarei despre care vorbim. Halloween (1978) este filmul cult regizat de maestrul genului horror, John Carpenter. Minunata actrita Jamie Lee Curtis avea doar 20 de ani cand a interpretat-o pe Laurie, rol care i-a marcat intreaga cariera si pe care l-a reluat in filmul (cu acelasi nume) din 2018.

15 ani dupa ce si-a omorat sora, in noaptea de Halloween a anului 1963, Michael Myers (Nick Castle) evadeaza dintr-un spital de boli mintale si se intoarce in oraselul Haddonfield din Illinois, pentru a ucide din nou.

2. The Conjuring

Primele doua filme ale seriei The Conjuring au intrat in topul filmelor mele horror preferate; foarte bine scrise, interpretate si regizate (de James Wan), The Conjuring (2013) si 2 (2016) sunt cu adevarat inspaimantatoare. Patrick Wilson si Vera Farmiga sunt Ed si Lorraine Warren, un cuplu de investigatori de fenomene paranormale, autori asociati in special cu cazuri de bantuire. Cei doi vin in ajutorul familiei Perron, care trec prin niste experiente terifiante in noua lor casa din Rhode Island, in 1971.

3. Friday the 13th (2009)

Reboot al filmului din 1980 si cel de-a 12-a film al seriei, Friday the 13th este un slasher horror destul de reusit. Scris de Damian Shannon & Mark Swift si regizat de Marcus Nispel, acesta spune povestea lui Clay Miller (Jared Padalecki), care isi cauta sora disparuta, Whitney (Amanda Righetti); tanara este prizoniera lui Jason Voorhees (Derek Mears), ucigasul psihopat din Crystal Lake.

4. The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Regizat de acelasi Marcus Nispel, The Texas Chainsaw Massacre este un remake al clasicului film din 1974 si cel de-al 5-lea al seriei. Jessica Biel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen, Mike Vogel si Eric Balfour sunt cinci prieteni care, dupa ce salveaza o tanara traumatizata care facea autostopul, sunt urmariti si vanati de Leatherface (Andrew Bryniarski) si de familia lui la fel de ticnita.

5. The Exorcist (1973)

The Exorcist este poate cel mai cunoscut horror supranatural din istorie. William Peter Blatty si-a adaptat propriul roman din 1971, acesta fiind regizat de William Friedkin; Ellen Burstyn, Linda Blair, Max von Sydow si Jason Miller fac parte din distributie. Filmul prezinta posesia demonica a unei fetite de 12 ani si incercarile disperate ale mamei sale de a-si salva copilul, printr-un exorcism realizat de doi preoti.

The Exorcist a fost primul film horror nominalizat la Oscar, la categoria cel mai bun film; mai mult decat atat, filmul a obtinut 10 nominalizari in acel an, avand incasari de peste 441 milioane de dolari (pana in prezent).

6. Jeepers Creepers 

Scris si regizat de Victor Salva, Jeepers Creepers este inspirat de cantecul din 1938, care apare si in film. Gina Philips si Justin Long sunt doi frati care devin tintele unei creatori demonice, intr-o zona rurala parasita din Florida. Imi amintesc ca filmul m-a speriat destul de tare, atunci cand l-am vazut prima oara.

7. A Nightmare on Elm Street (1984)

Primul film al seriei (care contine 9 filme, un serial, romane si carti de benzi desenate), A Nightmare on Elm Street este un film horror cult scris si regizat de Wes Craven. Acesta il are in centru pe Freddy Krueger, un ucigas de copii care este ars de viu de parintii victimelor sale; acesta invie, terorizand si omorand adolescentii din Springwood, Ohio, in visele lor. A fost unul dintre cele mai terifiante si traumatizante filme pe care le-am vazut (cand eram mica).

8. The Ring (2002)

In The Ring, o jurnalista (Naomi Watts) trebuie sa investigheze o caseta misterioasa, care este aparent cauza mortii oricarei persoane care o vede, la o saptamana de la vizionare. A fost un film complet revolutionar si original al genului thriller/horror, atunci cand a fost lansat (acum 17 ani!). De vazut, neaparat.

9. House of Wax (2005)

House of Wax reprezinta filmul de debut al regizorului Jaume Collet-Serra (Non-Stop), avandu-i in distributie pe Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt, Paris Hilton, Jared Padalecki, Jon Abrahams si Robert Ri’chard. Bazat pe o poveste scrisa de Charles Belden, un grup de adolescenti raman in pana langa un muzeu de ceara straniu; ei isi dau seama repede ca trebuie sa lupte pentru a ramane in viata si a nu deveni parte din urmatoarea expozitie.

10. The Shining (1980)

Din acest top nu putea sa lipseasca o ecranizare a autorului meu preferat (de horror), Stephen King. Regizat de Stanley Kubrick, The Shining este un horror psihologic intens si marcant, cu Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Crothers si Danny Lloyd in distributie. Jack Torrance (Nicholson), scriitor aspirant si fost alcoolic, accepta sa aiba grija de istoricul Overlook Hotel din Colorado Rockies, in timpul iernii. El pleaca alaturi de sotie (Duvall) si de baietelul lor, Danny Torrance (Lloyd). Acolo, o prezenta sinistra va alimenta firea violenta a lui Jack, in timp ce fiul lui cu puteri supranaturale va avea cele mai sumbre viziuni legate de trecutul hotelului si de viitorul lor acolo.

MENTIUNI SPECIALE: Cele doua filme IT, The Blair Witch Project, Insidious, The Hills Have Eyes, Saw (primul film), Poltergeist sau Chucky.