Din pacate, traim niste vremuri incerte si periculoase care ne obliga sa ne schimbam complet stilul de viata in urmatoarele sapt luni; bineinteles ca sunt atatea lucruri la care trebuie sa renuntam in aceasta perioada dar, avand in vedere ca au existat perioade muuult mai sumbre in istoria (relativ recenta), statul in casa este una dintre cele mai simple modalitati de a salva vieti.

Cum timp pentru seriale vom avea din plin, vreau sa va recomand 5 seriale de comedie, perfecte pentru binge-ing 😉

1. New Girl

7 sezoane (2011-2018)

New Girl este un sitcom american creat de Elizabeth Meriwether, in care Jess (Zooey Deschanel) este o invatatoare nebunatica si dragalasa din Los Angeles care, dupa ce se desparte de iubitul ei, se muta intr-un apartament cu trei barbati: Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) si Winston (Lamorne Morris). Serialul prezinta felul cum acesti tineri de 30 si ceva de ani navigheaza prin viata, cu mult umor, emotie si buna dispozitie. Este un show foarte optimist si haios, cu personaje absolut memorabile (Schmidt este genial) si un cast perfect ales!

2. Modern Family

11 sezoane (2009-2020)

A fost unul dintre putinele episoade pilot care chiar m-au impresionat si cred ca este singurul sitcom care nu si-a pierdut deloc calitatea in 11 sezoane. Steven Levitan si Christopher Lloyd, creatorii serialului, au facut o treaba incredibila in toti acesti ani, sunt milioane de oameni care iubesc familiile Pritchett si Dunphy si au toate motivele sa o faca. Modern Family prezinta trei tipuri de familie (clasica, vitrega si de acelasi sex) din Los Angeles, avandu-i in centru pe Jay Pritchett (Ed O’Neill) si cei doi copii (adulti) ai sai, Claire (Julie Bowen) si Mitchell (Jesse Tyler Ferguson). Intreaga distributie este fenomenala, trebuie sa il mentionez aici pe Ty Burrell in rolul lui Phil Dunphy sau pe superba Sofía Vergara (Gloria Delgado), iar scenariul excelent imbina perfect numeroasele momente hilare cu lectii de viata induiosatoare, care reusesc sa impresioneze in fiecare episod.

Toate sezoanele sunt disponibile in Romania pe HBO Go.

3. Friends

10 sezoane (1994-2004)

Acest top nu poate exista fara Friends, unul dintre cele mai celebre si iubite seriale de comedie din lume. Desi s-a terminat acum 16 ani, acesta este atemporal, impactul sau cultural continuand si in ziua de azi, fiind redifuzat in intreaga lume. Umorul de calitate, interpretarea fara cusur a frumoasei distributii (Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc Matthew Perry si David Schwimmer) si scenariul fac din Friends un serial pe care il revezi de fiecare data cu aceeasi placere.

Toate sezoanele sunt disponibile in Romania pe Netflix.

4. The Middle

9 sezoane (2009-2018)

The Middle este un sitcom single-camera creat de Eileen Heisler si DeAnn Heline, despre o familie din clasa de jos spre mijloc din oraselul Orson, Indiana si problemele lor cotidiene. Este una dintre cele mai frumoase familii pe care le-am vazut pe micul ecran, iar Patricia Heaton, Neil Flynn, Charlie McDermott, Eden Sher si Atticus Shaffer joaca minunat. Preferatul meu din aceasta lista, pe care l-am vazut deja cap-coada de doua ori, The Middle este cel in m-am regasit cel mai mult, personajele fiindu-mi tare dragi.

Toate sezoanele sunt disponibile in Romania pe HBO Go.

5. The Big Bang Theory 

12 sezoane (2007-2019)

The Big Bang Theory este un serial pe care eu l-am vazut foarte tarziu si in ordine inversa (am inceput cu ultimul sezon, nu ma intrebati de ce). Acest sitcom multi-camera este creat de Chuck Lorre si Bill Prady si ii are in distributie pe Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Mayim Bialik si Melissa Rauch. Leonard si Sheldon sunt doi fizicieni straluciti, genii in laborator, dar cu probleme oriunde altundeva. Aici intervine frumoasa lor vecina Penny, care ii va invata cateva lucruri despre viata. Distractiv, deseori educativ, dar si emotionant, The Big Bang Theory te va binedispune cu adevarat.

Toate sezoanele sunt disponibile in Romania pe Netflix si pe HBO Go.