Azi, 24 martie 2020, Jessica Chastain implineste 43 de ani! Cu aceasta ocazie, haideti sa aflam 9 lucruri despre frumoasa si talentata actrita ❤

Jessica Michelle Chastain s-a nascut in Sacramento, California, intr-o familie din clasa mijlocie care locuia intr-o suburbie din California. Mama ei, Jerri Chastain, este un bucatar vegan originar din Kansas, iar tatal ei vitreg este pompier.

In 1998, la doar 11 ani, si-a facut debutul in teatru, interpretand-o pe Julieta in celebra piesa a lui Shakespeare.

A urmat cursurile faimoasei Scoli Juilliard din New York, fiind prima din familie care a facut o facultate. Taxele de scolarizare fiind destul de mari si avand in vedere veniturile reduse ale familiei, aceasta a primit, in anul 2, Bursa Robin Williams. “It paid for not only all my schoolwork, but it paid for my apartment, and my books, and my flight home to see my family for Christmas,” a declarat Chastain.

Actrita a adaugat ca, desi nu a apucat sa il cunoasca pe minunatul comediant, absolvent al Scoli Juilliard care oferea burse studentilor nevoiasi si care a murit in 2014, i-a trimis numeroase scrisori de multumire.

Ea a semnat apoi un contract cu producatorul TV John Wells, aparand in seriale precum Law & Order: Trial by Jury, Close to Home sau Blackbeard. De asemenea, Jessica a jucat in piesele de teatru The Cherry Orchard, in 2004 si Salome, in 2006. Al Pacino a ales-o personal pentru a juca impreuna in Salome, recomandand-o apoi regizorului Terrence Malick, care a chemat-o la auditii pentru The Tree of Life (2011).

Anul 2011 a fost decisiv pentru cariera actritei; a aparut in doua filme in acel an, Tree of Life si Take Shelter, fiind si invitata la Festivalul de Film de la Cannes. “I knew at that moment it was life-changing. Walking down that red carpet with Sean Penn holding one hand and Brad Pitt holding the other, and everyone’s like, ‘Who is this girl in the yellow dress? Who is this person?’ I knew that that red carpet, after having that premiere, it would just be a turning point in my life.

Actritele ei preferate sunt Isabelle Huppert, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Emily Watson, Julianne Moore si Marion Cotillard.

Kathryn Bigelow a decis sa ii ofere rolul principal din Zero Dark Thirty (2012) dupa ce a vazut un prim montaj al filmului Coriolanus (2011). Jessica Chastain are inca salvat in telefon mesajul audio (din 21 noiembrie 2011, ora 1:04 p.m.) in care regizoarea a anuntat-o ca a obtinut rolul principal din film.

Mult timp, actrita a declarat ca nu crede neaparat in casatorie. In anii 2000, aceasta a avut o relatie de 4 ani cu regizorul/scenarist Ned Benson. In 2012, a inceput o relatie cu Gian Luca Passi de Preposulo, care lucreaza pentru casa de moda Moncler. Cei doi s-au casatorit pe 10 iunie 2017, la casa familiei lui din Carbonera, Italia si au impreuna o fetita, Giulietta, nascuta pe 4 aprilie 2018.