Din pacate, traim niste vremuri incerte si periculoase care ne obliga sa ne schimbam complet stilul de viata in urmatoarele sapt luni; bineinteles ca sunt atatea lucruri la care trebuie sa renuntam in aceasta perioada dar, avand in vedere ca au existat perioade muuult mai sumbre in istoria (relativ recenta), statul in casa este una dintre cele mai simple modalitati de a salva vieti.

Cum timp pentru seriale vom avea din plin, vreau sa va recomand 5 seriale drama, perfecte pentru binge-ing 😉

  1. Billions

Una dintre cele mai complexe, istete si elegante drame pe care le-am vazut, Billions ne prezinta puterea din lumea marilor finante ale New York-ului. Genialul manager de fonduri speculative Bobby “Axe” Axelrod (Damian Lewis) si aprigul procuror Chuck Rhoades (Paul Giamatti) intra intr-un joc periculos ce nu poate avea decat un singur invingator. Este un serial dinamic, super captivant si imoral, cu o distributie de exceptie! De vazut, neaparat.

Sezoanele 1-4 sunt disponibile in Romania pe HBO Go. Sezonul 5 va debuta pe 3 mai 2020.

2. Homeland

Timp de 8 sezoane, Claire Danes a interpretat-o pe Carrie Mathison, un personaj intens si complicat, un agent CIA care a sacrificat absolut tot pentru misiunile sale, fiind persoana perfecta pentru acest job deosebit de periculos si solicitant. Este o drama americana inteligenta si imprevizibila, care te tine mereu cu sufletul la gura, avand personaje deosebite si un scenariu impecabil.

Sezoanele 1-7 sunt disponibile in Romania pe Netflix. Sezonul 8 (si ultimul) este difuzat in prezent, in America.

3. Veep

Veep este o satira fascinanta, creata de cineastul britanic Armando Iannucci (preferatul meu); Julia Louis-Dreyfus straluceste pur si simplu in rolul principal din aceasta dramedie ireverentiosa sublima, care nu se compara cu nimic din ce ati vazut la TV. Este extrem de amuzanta, in primul rand, avand parte de intamplari iesite din comun si/sau exagerate din cauza numeroaselor personaje eminamente negative. In cele 7 sezoane al serialului, nu am observat un singur lucru bun legat de Selina Meyer, de exemplu 😀 Este un serial cu si despre politica, avand in centru o femeie (politician) care va face absolut orice pentru a deveni cel mai puternic om din lume.

Sezoanele 1-7 sunt disponibile in Romania pe HBO Go.

4. Narcos

Aceasta drama politista spune povestea adevarata a lui Pablo Escobar (Wagner Moura), care a devenit miliardar datorita productiei si distributiei de cocaina, concentrandu-se si pe interactiunile lui Escobar cu alti mari traficanti de droguri, agenti ai DEA (Drug Enforcement Administration) si alte entitati opozante. Sezonul trei incepe dupa moartea lui Escobar si continua cu lupta apriga dintre agentii DEA si infamul Cartel Cali. Narcos este foarte bine realizat si interpretat, fiind o drama intensa si memorabila care te va face sa fii foarte bucuros ca nu ai trait in Columbia in acei ani.

Sezoanele 1-3 sunt disponibile in Romania pe Netflix.

5. Dexter

Am zis sa includ in acest top si o crime drama mai veche, care s-a terminat in 2013. Dexter are un subiect aparte, personajul principal fiind un analist al Politiei din Miami, Dexter Morgan (Michael C. Hall), care este si criminal in serie, victimele sale fiind doar alti ucigasi si psihopati. Este si o drama de familie foarte reusita, care iti mentine atentia si interesul in fiecare sezon, nefiind deloc previzibila. Mi-a placut mult de actrita Jennifer Carpenter, care o inerpreteaza pe sora lui Dexter, Debra Morgan. Singurul lucru care a deranjat pe multa lume (inclusiv pe mine) a fost finalul complet dezamagitor si frustrant al serialului…

Sezoanele 1-8 sunt disponibile in Romania pe HBO Go.