ZeroZeroZero este o noua crime drama excelenta, creata de Stefano Sollima, Leonardo Fasoli si Mauricio Katz pentru Sky Atlantic, Canal+ si Prime Video.

Miniseria de 8 episoade este bazata pe romanul cu acelasi nume scris de Roberto Saviano. Scriitor, eseist si scenarist italian, Saviano este autorul Gomorrei, cartea din care este inspirat si serialul meu preferat din ultimii ani, Gomorra.

ZeroZeroZero prezinta un transport de cocaina, de la traficantii de droguri din Mexic pana la mafia italiana din Calabria.

Intermediarii acestuia sunt firma de transport international a familiei Lynwood din New Orleans, condusa de Edward (Gabriel Byrne), fiica lui Emma (Andrea Riseborough) si Chris (Dane DeHaan), fiul sau.

Filmarile au avut loc in locatii (superbe) din Italia, Maroc, Senegal sau Mexic.

Ce mi-a placut: scenariul solid, actorii excelenti, imaginile superbe din diferitele locatii. Este un serial dinamic, profund, violent si contemporan.

Ce nu mi-a placut: faptul ca fiecare episod a inceput cu sfarsitul acestuia (practic). Nu imi place deloc cand actiunea dintr-un film sau serial nu se desfasoara in mod cronologic.

Andrea Riseborough si Dane DeHaan au jucat foarte bine, reusind sa transmita o gramada de emotii; Manuel Contreras (Harold Torres) este un alt personaj cheie al serialului, alaturi de Don Minu (Adriano Chiaramida) sau nepotul sau Stefano (Giuseppe De Domenico).

Nu stiu daca sunt subiectiva, pentru ca mi-a adus aminte de Gomorra, dar ZeroZeroZero mi-a placut neasteptat de mult! Este o miniserie admirabila, pe care vi-o recomand.

*Toate cele 8 episoade sunt disponibile in Romania pe HBO Go.
Imagini via IMDB.