Azi, 31 martie 2020, Christopher Walken implineste 77 de ani! Cu aceasta ocazie, haideti sa aflam 9 lucruri despre faimosul actor:

Numele sau adevarat este Ronald Walken si s-a nascut in Astoria, Queens din New York. Parintii sai erau emigranti din Scotia (mama sa, Rosalie) si din Germania (tatal sau, Paul) si aveau o brutarie.

A renuntat la Universitatea Hofstra dupa doar un an, obtinand rolul lui Clayton Dutch Miller din piesa de teatru off-Broadway Best Foot Forward, in care a jucat alaturi de Liza Minnelli.

Primul sau rol intr-un film a fost cel din Me and My Brother (1969), jucand apoi alaturi de Sean Connery in The Anderson Tapes (1971); Walken a atras atentia criticilor cu rolul intens si complex din Annie Hall (1977), castigand apoi Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru The Deer Hunter (1978). Este cunoscut in special pentru personajele instabile psihic pe care le-a interpretat, dar talentul sau imens il face unul dintre cei mai interesanti si originali actori din istorie.

In cariera sa de peste 35 de ani, legendarul actor a jucat in peste 90 de filme. El a declarat ca nu refuza niciodata un rol pentru ca a juca intr-un film, bun sau prost, reprezinta intotdeauna o experienta plina de satisfactii.

Ochii sai nu au aceeasi culoare: unul este albastru si unul este caprui.

Alaturi de Alec Baldwin, acesta are o invitatie deschisa de a gazdui Saturday Night Live in fiecare an, daca programul de lucru ii permite.

Nu a obtinut rolul principal din Love Story (1970), acesta revenindu-i lui Ryan O’Neal.

A dansat cu Judy Garland la ziua de nastere a lui Liza Minnelli (celebra artista implinea 16 ani).

Christopher Walken este casatorit cu Georgianne Walken (agent de casting) din ianuarie 1969; cei doi s-au cunoscut cand actorul promova piesa de teatru West Side Story, in Chicago.