Au inceput filmarile pentru RUXX, noua productie HBO Europe produsa in Romania, un serial cu opt episoade de 45 de minute fiecare, scris de Vera Ion si regizat de Iulia Rugina (Breaking News) si Octav Gheorghe.

RUXX este o drama moderna despre relatii si tanara generatie din Romania, care traieste intr-o tara prinsa intre trecut si viitor. Serialul se axeaza pe personajul titular, Rux (Raluca Aprodu), care incearca sa isi echilibreze cariera solicitanta, lucrand pentru un mare dezvoltator imobiliar din Bucuresti, cu celelalte prioritati ale vietii ei: isi sustine financiar familia si are o relatie la distanta. Rux incearca sa plece din Romania si sa mearga in Los Angeles, dar viata are alte planuri pentru ea si este atrasa in cel mai mare proiect al sefului ei: campania electorala a sotiei sale pentru primaria Bucurestiului.

Iulia Rugina, regizor, a spus: „RUXX este proaspat si puternic, emotionant si curajos. Imi vorbeste in atat de multe moduri, incat am simtit o legatura de la prima citire a scenariului. Vad un pic din fiecare personaj in mine, in persoana in care am devenit, o femeie din Romania de astazi si o femeie a lumii. Este atat o onoare profesionala, cat si o provocare sa fac parte din acest proiect, inconjurata de o echipa grozava si de o distributie de vis pentru mine ca regizor.

Cu RUXX, ne-am dorit sa construim pe felul uimitor de a spune povesti pentru care HBO Europe este renumit in Romania si, imediat ce am citit scenariile, am putut vedea un serial care va incanta publicul.” a declarat Johnathan Young, producator executiv HBO Europe.

In rolurile principale sunt Raluca Aprodu (Caini) si Alec Secareanu (God’s Own Country), iar din distributie fac parte actori de film si de teatru renumiti: Madalina Craiu (Umbre), Bogdan Dumitrache (Pororoca), Serban Pavlu (Umbre), Alina Chivulescu (Selfie), Ioana Bugarin (Morometii 2) si Marian Olteanu (Alice T.).