Nu ma consider o persoana sentimentala si impresionabila, sunt rare datile in care am chef sa vad ceva dragut si relaxant, preferand mai degraba filme si seriale thriller/horror. Exista si exceptii, desigur, iar Ted Lasso a fost cu siguranta una care mi-a placut mai mult decat m-as fi asteptat vreodata.

Acest serial american de comedie a fost creat de Bill Lawrence, Jason Sudeikis, Joe Kelly si Brendan Hunt; primul este cunoscut in special pentru serialele Scrubs si Cougar Town, iar pe Jason Sudeikis il iubesc inca de cand l-am descoperit in 30 Rock si ulterior in Saturday Night Live. Este unul dintre cei mai talentati si placuti actori de comedie din prezent, reusind sa te cucereasca complet chiar si cu cele mai (aparent) banale personaje.

Bazat pe un personaj creat si interpretat de Sudeikis intr-o serie de promo-uri realizate de NBC Sports despre Premier League in 2013, Ted Lasso spune povestea unui antrenor de fotbal american care este angajat de o echipa de fotbal din Prima Liga a Angliei, AFC Richmond, desi nu are niciun pic de experienta in acest sport.

Protagonistul serialului este interpretat, bineinteles, de Jason Sudeikis. Ted Lasso este un personaj eminamente pozitiv; un barbat de varsta mijlocie care iubeste viata si oamenii, care vede intotdeauna partea buna a lucrurilor. Optimismul debordant si felul lui de a fi sunt complet induioasatoare; la inceput, el este subestimat de ceilalti, considerandu-l pe acesta un prostanac american care nu are ce cauta la carma unei echipe de fotbal european. Mi-a placut atat de mult faptul ca nu avem parte de un personaj unidimensional si va spun sincer ca mi s-a rupt sufletul vazandu-l pe antrenorul Lasso suferind, in cadrul unei scene dramatice perfect interpretate. Este de departe unul dintre cele mai frumoase personaje de serial pe care am avut placerea sa le urmaresc!

Din distributia serialului fac parte si Hannah Waddingham in rolul lui Rebecca Welton, noua proprietara a clubului AFC Richmond, in urma unui divort dureros. Singurul motiv pentru care il angajeaza pe novicele Lasso este pentru a distruge clubul de fotbal – singurul lucru la care tine cu adevarat fostul ei sot (Anthony Head). Jeremy Swift este Higgins, mana dreapta a acesteia, in timp ce Brendan Hunt il interpreteaza pe Beard, vechiul prieten si antrenor asistent al lui Lasso.

Starurile echipei de fotbal sunt Jamie Tartt (Phil Dunster), un tanar sportiv extrem de talentat si plin de el, caruia ii lipseste spiritul de echipa. Brett Goldstein este Roy Kent, coechipierul lui mult mai batran si mereu nervos, care a avut succes cu multi ani inainte. Nick Mohammed joaca rolul lui Nathan Shelley, cel care are grija de echipa, iar dragalasa Juno Temple este Keeley Jones, un model care lucreaza alaturi de acestia si care este, la inceputul serialului, iubita lui Jamie.

De ce este Ted Lasso atat de special? In primul rand, avem parte de un personaj principal absolut minunat (un Saint-Bernard metaforic, cum se autointituleaza), pe care nu ai cum sa nu il iubesti, dialoguri haioase si inteligente, o distributie perfect aleasa si o atmosfera britanica fermecatoare. Este cel mai bun exemplu de serial care te binedispune imediat si pe deplin, fiind atat amuzant, cat si emotionant. Si avem nevoie cel mai mult de asta, in vremurile pe care le traim.

* primul sezon de 10 episoade a debutat pe 14 august 2020, Apple TV+ oferindu-i sezonul 2 5 zile dupa data premierei 😀