De la vizionara regizoare Lana Wachowski vine Matrix: Renasterea, urmatorul capitol mult asteptat din franciza revolutionara care a redefinit un gen. Noul film reuneste vedetele originale Keanu Reeves si Carrie-Anne Moss in rolurile emblematice pe care le-au facut celebre, Neo si Trinity.

In Matrix: Renasterea, ne intoarcem la lumea a doua realitati: una, viata de zi cu zi; celalalta, ce se afla in spatele ei. Pentru a afla daca realitatea lui este o constructie fizica sau mentala si pentru a se cunoaste cu adevarat, domnul Anderson va trebui sa urmareasca inca o data iepurele alb. Si daca Thomas/ Neo a invatat ceva, aceasta este ca alegerea, desi o iluzie, este singura cale de iesire sau de intrare in Matrice. Desigur, Neo stie deja ce are de facut. Dar ceea ce nu stie inca este ca Matricea este mai puternica, mai sigura si mai periculoasa decat oricand. Deja vu.

Reeves reia rolurile duble ale lui Thomas Anderson/Neo, omul salvat odata din Matrice pentru a deveni salvatorul omenirii, care va trebui din nou sa aleaga ce cale sa urmeze. Moss o interpreteaza pe razboinica binecunoscuta Trinity… sau este ea Tiffany, o sotie din suburbie si mama a trei copii cu o pasiune pentru motocicletele puternice?

Yahya Abdul-Mateen II (Candyman) il joaca pe inteleptul Morpheus care, ca intotdeauna, serveste drept ghid pentru Neo, in timp ce isi indeplineste propriul scop maret intr-o calatorie de auto-descoperire. Jessica Henwick (Razboiul Stelelor: Episodul VII – Trezirea Fortei) il interpreteaza pe hackerul Bugs, proverbialul iepure alb aflat in misiunea de a-l descoperi pe cel care s-a sacrificat pentru omenire si dornic sa-si asume orice risc necesar in cautarea legendei pe care o idolatrizeaza.

Jonathan Groff (Mindhunter), joaca rolul partenerului de afaceri al lui Thomas Anderson, un tip de corporatie elegant, increzator, cu un farmec aparte si un zambet dezarmant, concentrat mereu pe rezultatul final – tot ce nu reprezinta domnul Anderson. Neil Patrick Harris (Gone Girl) joaca rolul terapeutului lui Thomas, lucrand indeaproape cu pacientul sau pentru a intelege semnificatia din spatele viselor sale si pentru a le distinge de realitate.

Priyanka Chopra Jonas (Quantico) joaca rolul unei tinere cu o intelepciune care ii contrazice anii si o capacitate de a vedea adevarul, oricat de tulburi ar fi apele. Iar Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen) revine in rolul lui Niobe, generalul feroce care a luptat candva pentru supravietuirea Sionului si care acum se ingrijeste de bunastarea poporului ei, in ciuda faptului ca are un sentiment de neincredere si suspiciune la intoarcerea lui Neo.

Lana Wachowski regizeaza filmul pornind de la scenariul scris de Wachowski, David Mitchell & Aleksandar Hemon, bazat pe personajele create de fratii Wachowski. Filmul a fost produs de James McTeigue, Lana Wachowski si Grant Hill. Producatorii executivi au fost Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Karin Wachowski, Jesse Ehrman si Bruce Berman.

Echipa de creatie a lui Wachowski a inclus colaboratori din Sense8, precum: directorii de fotografie Daniele Massaccesi si John Toll, designerii de productie Hugh Bateup si Peter Walpole, editorul Joseph Jett Sally, designerul de costume Lindsay Pugh, supervizorul efectelor vizuale Dan Glass si compozitorii Johnny Klimek si Tom Tykwer.

Filmul, produs de Warner Bros. Pictures, in asociere cu Village Roadshow Pictures si Venus Castina Productions, va fi distribuit in Romania de catre Vertical Entertainment exclusiv in cinematografe, incepand cu 24 decembrie 2021.