Premisa unui dezastru (Departure) revine la DIVA, cu premiera in Romania a sezonului 2, duminica, 16 ianuarie 2022, de la ora 21:00 si aduce in atentia publicului un nou eveniment demn de o investigatie condusa de Kendra Malley (Archie Panjabi).

Lansat in 2021, sezonul doi al serialului Premisa unui dezastru (Departure) are sase episoade in care este investigata deraierea unui tren de mare viteza, de ultima generatie, complet automatizat, pe nume Apollo. In mod abrupt, ruta Toronto – Chicago se incheie in Michigan.

Geniala investigatoare Kendra Malley este chemata pentru a cerceta imprejurarile accidentului din zona rurala, alaturi de colegii ei, curajosul Theo Barker (Mark Rendall) si tanara analista Charlotte Jensen (Kelly McCormack). In timp ce atentia tuturor este indreptata asupra lor, Kendra si echipa sa descopera o serie de indicii ce conduc la o multime de suspecti cu motive din cele mai variate. Este oare vinovat gigantul tehnologic care a dezvoltat proiectul? A fost implicat un cartel de droguri din Mexic? Sau este vorba de un angajat nemultumit care se opune avansului tehnologic? Lucrand in colaborare cu FBI, Kendra porneste intr-o cursa contracronometru spre descoperirea adevarului.

Ca si in primul sezon, Kendra este sustiunta de mentorul sau, Howard Lawson (interpretat de regretatul Christopher Plummer). Din cauza restrictiilor impuse de pandemie cei doi actori si-au dat replica de la distanta, prin intermediul mai multor conferinte video.

Un nou sezon plin de adrenalina soseste la DIVA, cu o echipa de investigatori care lucreaza sub presiunea rudelor victimelor, presiunea mediatica, a timpului si a intregii lumi aflata in stare de soc care asteapta de la ea raspunsuri.