Cartile au fost o parte mare si foarte importanta a copilariei si adolescentei mele, petrecand multe ore citind atat autori romani, cat si beletristica internationala. In ultimii ani insa, cartile mele preferate au fost cele thriller/ politiste, pline de mister si suspans. Va las mai jos 5 carti care vor aparea in 2022 si pe care de abia astept sa le citesc anul acesta.

1. The Paris Apartment de Lucy Foley

Data aparitiei: 22 februarie 2022

Chiar daca The Guest List, romanul scris de Lucy Foley anul trecut, nu se numara printre preferatele mele, in ciuda succesului rasunator de care s-a bucurat, sunt curioasa sa citesc mai multe carti ale autoarei, pentru a-mi da seama daca imi place sau nu stilul ei de a scrie/ povesti.

Scurt rezumat al cartii: Dorind sa o ia de la capat, Jess zboara la Paris pentru a locui cu fratele ei vitreg, Ben, chiar daca acesta nu parea foarte incantat sa o primeasca. Cand ajunge acolo, nu numai ca apartamentul lui este mult mai frumos decat isi imagina Jess ca isi poate permite fratele ei, dar Ben este de negasit; in timp ce acesta ramane disparut, Jess incepe sa cerceteze situatia lui Ben la Paris, pe vecinii lui, stilul sau de viata si unde ar putea fi.

2. Nine Lives de Peter Swanson

Data aparitiei: 15 martie 2022

Este singura carte din aceasta lista al carei autor este necunoscut pentru mine. Cu toate acestea, m-a intrigat premisa romanului, care pare fix pe gustul meu.

Scurt rezumat al cartii: Noua straini primesc o lista misterioasa pe mail, cu 9 nume, inclusiv al lor. Toti sunt straini cu ocupatii diverse, locuind in parti diferite ale tarii. Dupa ce acestia incep sa moara in conditii suspecte, Agentul FBI Jessica Winslow va cerceta daca exista vreo legatura intre cele noua persoane sau daca este vorba doar despre opera unui dement, deoarece si numele ei este pe lista.

3. The Last to Disappear de Jo Spain

Data aparitiei: 12 mai 2022

Nu exista cuvinte sa descriu cat de mult mi-a placut The Confession a lui Jo Spain, pe care eu am citit-o in timpul pandemiei (2020). Este o carte absolut fenomenala, plina de emotie, suspans, personaje complexe si bine conturate si o actiune care curge impecabil. Mi-a fost clar ca trebuie sa citesc tot ce a scris aceasta autoare minunata, contemporana cu mine, pe care sper sa o intalnesc vreodata (si sa ii cer autograful). Unul dinte cele mai frumoase momente din ultimii ani a fost cand am interactionat cu ea pe pagina ei de Facebook, dupa ce am terminat The Confession

Scurt rezumat al cartii: Un oras micut. Un lac inghetat. Trei femei disparute. Un cadavru.

Alex Evans este un tanar din Londra care primeste o veste ingrozitoare: cadavrul surorii sale a fost recuperat dintr-un lac inghetat, in Nordul Laponiei. Prespupunand ca sora lui iresponsabila s-a inecat in mod accidental, el merge la resortul de lux unde aceasta lucra ca ghid. Acolo, el o intalneste pe Agatha Koskinen, detectivul care se ocupa de caz – o mama singura a trei copii, care crede deja ca moartea lui Vicky nu a fost un accident nefericit. Cei doi vor afla curand ca alte treu femei au disparut, in acea zona, in trecut si ca sora lui Alex i-a lasat un mesaj important.

4. The It Girl de Ruth Ware

Data aparitiei: 12 iulie 2022

Ruth Ware este una dintre scriitoarele mele preferate din ultimii ani si One by One, prima carte citita in 2022, mi-a placut foarte mult. Asadar, astept cu nearbdare romanul din 2022 al acesteia, The It Girl.

Scurt rezumat al cartii: Hannah Jones a intalnit-o pe April Clark-Cliveden la Universitatea Oxford. April era una dintre acele femei de care oamenii sunt atrasi in mod natural: plina de viata, vesela si cateodata cruda. Dar era cu adevarat o It girl si Hannah se considera norocoasa ca face parte din cercul ei restrans de prieteni, alaturi de Will, Hugh, Ryan si Emily. Dupa cel de-al doilea an de facultate insa, April a fost omorata. La 10 ani de la moartea acesteia, dupa ce barbatul condamnat pentru uciderea ei a murit in puscarie, o tanara jurnalista prezinta dovezi noi care sugereaza ca Neville ar fi fost nevinovat. Dorind sa afle adevarul despre moartea prietenei sale, Hannah reia legatura cu vechea gasca, intrebadu-se totodata daca vreunul dintre ei ar fi capabil de crima.

5. The Ink Black Heart de Robert Galbraith

Data aparitiei: 30 august 2022

Nu a fost deloc un soc pentru mine cat de mult mi-a placut seria de romane politiste Cormoran Strike, scrisa de J.K. Rowling sub pseudonimul Robert Galbraith, avand in vedere ca femeia este un geniu si ca romanele Harry Potter sunt printre cartile mele preferate din toate timpurile.

Scurt rezumat al cartii: Nu se cunosc detalii despre cea de-a 6-a carte a seriei, dar stim ca va avea in centru un nou caz interesant, eterogen si plin de mister, pe care excelentul duo de detectivi, Cormoran Strike & Robin Ellacott, il va investiga/ rezolva cu siguranta 😉

* Eu voi citi aceste carti pe Kindle, in limba engleza (mi se pare ca isi pierd din farmec la traducerea lor in limba romana)