The Franchise reprezinta o noua comedie HBO creata de Sam Mendes si Armando Iannucci despre echipa din spatele si cum sunt realizate filmele cu supereroi.

Billy Magnussen (Made for Love), Jessica Hynes (W1A), Darren Goldstein (Ozark), Lolly Adefope (Ghosts) si Isaac Powell (West Side Story), alaturi de Daniel Brühl  (The Alienist) si Richard E. Grant (Suspect) vor juca in noul serial, al carui showrunner este Jon Brown (Veep). Acesta a scris episodul pilot si va produe noua serie, alaturi de Pippa Harris, Nicolas Brown, Julie Pastor, Keith Akushie, Marina Hyde si Jim Kleverweis.

The Franchise spune povestea unei echipe pline de speranta, care lucreaza la o franciza de filme cu supereroi – o lume disfunctionala, adesea fara sens, care reprezinta insa o evadare vesela din realitate. Ei se intreaba daca acest gen de filme constiuie o noua era la Hollywood, sau sfarsitul cinematografiei, asa cum o stiam cu totii. Este aceasta noua industrie o fabrica de vise, sau ceva complet artificial?

Noul serial este primul proiect TV american al celebrului regizor britanic Sam Mendes (Empire of Light, 1917). The Franchise va fi produs (executiv) de Iannucci, prin compania sa, Dundee Productions si Neal Street Productions.